ADANA ASKF KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (Adana ASKF) kuruluşunun 38. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Spor Yayın: 23 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 23.05.2024 13:47:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

23 Mayıs’ın kendileri için çok önem arz ettiğini ifade eden Başkan Dt. Ahmet Bozan,  Adana ASKF Kenan Kutay Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında geride kalan bir yılın değerlendirmesini yaptı.

Adana ASKF’nin kurulduğu 1986 yılında başlayan serüveninin 38. Yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Dt. Bozan, kurucu başkan Haluk Güner Göktürk olmak üzere eski başkanlardan Tahir Boğa ve Gali Gülleri’ye de teşekkürlerini ifade ederek, “Büyük ulvi görevler yaptılar. Bu davaya katkı sundukları, omuz verdikleri için teşekkür ediyorum. Özellikle, Adana ASKF’nin ve Türkiye’de amatör spor kulüp federasyonlarının gönüllülük esasına göre çalışan ve bu uğurda her türlü hizmete açık olan ekip arkadaşlarımdan oluştuğunu biliyorum. Çünkü, ben yönetimlerde de görev aldım, başkanlıkta yaptım” şeklinde konuşarak, ellerinden geldiği kadar ne yapabileceklerinin derdine düştüklerine dikkat çekti.

BAŞKAN DT. BOZAN: “BİR YARAYA MERHEM OLMAYA ÇALIŞTIK”

Adana ASKF’nin kuruluşundan bu yana geçen 38 yılın çok uzun bir dönem olduğuna vurgu yapan Başkan Dt. Ahmet Bozan, “Bu uzun dönemde nice insanlar, nice müsabakalarda veya organizasyonlarda etkili olmaya çalıştılar. Bir yaraya merhem olmaya çalıştılar. Bir sorunu halletmeye çalıştılar. Dolayısıyla çok büyük bir görevin içinde bulunduk. Büyüklerimi dinlemeyi çok severim. Rahmetli Ali Ağabey ve Haluk Güner Köklük’ten çok şey öğrendim. Federasyonumuz bugün çok büyük kulüplere, Adana’nın 15 ilçesine hükmeden bir federasyona kadar gelmiş durumda. Adana’nın en ucra yerlerinde temsilcileri olan üyeleri olan, sporcuları olan bir federasyon haline geldik. Çok şükür son dönemde tabii konjüktür de onu gerektiriyor, artık Türkiye’de, futbolun da dışına çıkardığımız bir federasyon haline geldik. Türkiye’nin gururu bir ilin, sanatta, sporda çok üst düzeyde olan bir ilin bu duruma gelmesi bizleri çok keyiflendiriyor. İnşallah daha güzel yarınlar olur” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR SEZON GEÇİRDİK”

İstişare kültürünü her zaman devam ettireceklerine de değinen Başkan Dt. Bozan, bu yıl da sezon bittiğinde yeni sezonla ilgili spor kulüpleri temsilcilerini dinleyerek planlamayı buna göre yapacaklarına vurgu yaptı. Bu dönemin zor şartlarında çocukları mahallelerden toplamanın zorluklarına değinen Başkan Dt. Ahmet Bozan, “O çocukları kırmadan, dökmeden müsabaka oynatmak çok kolay bir iş değil. Yani bazen iki tane evladını alıp sağa sola götüremezken, grup başkanlarımız, temsilcilerimiz, yöneticilerimiz 20, 30 veya 50 kişiyi haftada bazen 3-5 müsabakaya götürdüklerini görüyoruz. Onlara, kıt kanaat imkanlarla destek vermeye çalıştıklarını görüyoruz” diye konuşarak, kendileri açısından güzel bir sezon geçirildiğine işaret etti.

Son döneme gelindiğini, birkaç kupanın daha sahiplerini bulacağını hatırlatan Başkan Dt. Bozan, Adana’da sıcak ve mevcut şartlardan dolayı haziran ayı itibariyle futbolu kapatmak durumunda kalındığına vurgu yaptı. Federasyon olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarına da değinen Başkan Dt. Bozan, “Hatalarımız, eksiklerimiz oldu. Bu hatalar ve eksikler bilerek veya isteyerek yaptığımız şeyler değil. Statülerden, talimatlardan, belki eksik kalınan noktalardan olmuştur. Bunun için de sizlerin kulüplerimizin affına sığınıyoruz” şeklinde konuşarak basın toplantısına gelerek destek veren gazetecilere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

ÇİNTİMAR: “BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Daha sonra söz olan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da, Adana ASKF’nin kolaylıkla kurulan bir teşkilat olmadığını ifade etti. Amatör spor camiasının büyük bir aile olduğuna vurgu yapan Çintimar, ülkenin her yerinde, evinde sporun konuşulmadığı hiçbir ailenin olmadığını ifade etti. Spor camiası kadar büyük bir ailenin olduğunu da düşünmediğini belirten Çintimar, “Çünkü gerçek budur ama biz bu gerçeğin içini doldurmamız gerekiyor. Bunun için de el birliğiyle hareket etmemiz ve bu manada da yaptıklarımızda o fotoğrafın içini dolduran bir çalışma olması gerekir. Biz her ailenin içerisindeysek bütün güzelliklerimizi ve toplumu kazandıklarımızı da ortaya koymamız gerekir. Ben buna inanıyorum. Tabii bunları yaparken bizler sadece görünen insanlarız. Burası babamızın malı değil, bir gün bırakıp gideceğiz. Tıpkı ben bundan önce altı ilde farklı bir görev yaparken olduğu gibi bir gün bırakıp gidiyorsunuz. Önemli olan iyi anlamak. Ama sizin iyi olduğunuzu da ekibiniz ortaya koyar. Yani bugün ben burada konuşuyorsam, benim arkamda çalışan, bütün arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu, teşkilatımıza vermiş olduğu desteklerle sizin karşınızdayım. Eğer bir itibar, bir karşılık görüyorsak bu onların gayreti ve çabalarıyla olan şeylerdir. Antrenöründen sporcusuna, temizlik işçisinden güvenlikçisine ya da her türlü çalışan arkadaşlarımızın itibarıdır bu. Tıpkı sizlerin kendi bürolarınızda çalışan diğer arkadaşların olduğu gibi. Tıpkı bize bugün bu camiayı bahşeden ya da bu camianın büyüklüğünü ortaya koyan paydaşımız olan kulüplerimiz gibi ya da diğer taban birliklerimiz gibi. Dolayısıyla biz hep birlikte olduğumuz sürece toplum içerisinde sporun daha vazgeçilmez olduğunu, yaşam için temel bir unsur olduğunu daha net olarak ortaya koyabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“BU ŞEHİRDE EFSANE OLMUŞ İSİMLER VAR”

Adana’da sadece amatör futbol olmadığını hatırlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “100 küsur futbol oynayan takımın yanında yaklaşık 400’ün üzerinde farklı branşlarda faaliyet gösteren spor kulüplerimiz var. Bunları da kapsayacak bir şekilde daha yoğun çalışmalar yapmamız gerektiğine inanıyorum. Yani bu şehirdeki efsane olmuş isimler, evet hepimiz biliyoruz. Ama bundan sonra da yeni efsanelerin çıkarılması için de amatör futbol kulüplerimiz de bu işin içerisinde olmalı. Hatta diğer kulüplerimiz de futbol takımı oluşturarak bu camiaya destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuşarak, kendisine yaklaşık 4 yıldır gösterilen ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“YÜREKLİ İNSANLAR YAPABİLİR”

Kulüpçülüğün yürekli insanların işi olduğunun altını çizen Çintimar, “Gönüllülük işidir. Bugünlerde amatör futbolu bırakın profesyonel futbolda bile kulüpçülük yapmak çok zor bir iştir. Yönetebilmek çok zor bir iştir. Bu zor işi ancak yürekli insanlar yapabilir. Eğer bir yüreği varsa, bu memleketle ilgili bir düşüncesi varsa, bir gayreti, bir güzellik düşüncesi varsa o insanlar yapıyorlar, elini taşın altına sokuyorlar. Dolayısıyla da ben o yürekli insanları canı gönülden kutluyorum” dedi.

“GÜZEL BİR KAZANIM”

TFF 1. Lig Play-Off final maçının Adana’da oynanacak olması konusuna da değinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “Güzel bir kazanım. Şehre artı bir değer katacaktır. Kente iki gün boyunca en az 20 bin sporsever gelecek. Şehirde bir hareketlilik olacak. Belki bizi yoracak. Bir de bizim sezon hazırlığımızdan dolayı çimi söküp yeniden yapmamız gerekiyordu. Belki bizi bir hafta sonraya öteleyecek. O da bizim için çok büyük bir zaman ama şehre kazandıracağını düşündüğümüzde çim ekimini biraz daha bekletmekte zararı görmedik” diye konuştu.

Öte yandan toplantıda Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Engin Kanber ile AGSYD Adana Şube Başkanı Mustafa Bozda hazır bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.