Adana'da ev taşıma ücretlerine sınırlama getirildi

Valiliklere “Afet Bölgelerinde Eşya Taşıma Tarifeleri" Genelgesi Gönderildi

Gündem Yayın: 19 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 19.02.2023 20:28:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Adana Valiliği sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla, kentteki evden eve taşıma firmalarının belirlenen fiyatlara uymalarının zorunlu olduğu ve fırsatçılığa asla müsaade etmeyecekleri bildirildi.

İçişleri Bakanlığının ilgi yazı doğrultusunda, afetzedelerin taşınmasında fahiş fiyatı engellemek için oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla yapılan görüşmeler sonucu, nakliye firmalarının taşıma ücretleri bölgesel koşullar da değerlendirilerek aşağı ya da yukarı yönlü yüzde 15 esniklik bandında belirlendiği ifade edildi.
Bu çerçevede;
• Ev taşıma ücretlerinde şehir içi çift taraf 11. kata kadar asansör ve işçilik bedeli dahil 4+1 ev için 7 bin lira,
• 100 kilometreye kadar olan il ve ilçeler çift taraflı asansör ve işçilik bedeli dahil 4+1 ev için 11 bin lira,
• 100 kilometreye kadar olan il ve ilçeler tek taraflı asansör ve işçilik bedeli dahil 4+1 ev için 9 bin 500 lira 
olarak belirlenmiştir.
• Kendi imkanları ile evlerini taşıyanlar için 11. kata kadar asansör kirası da 1.000 (bin) lira olarak belirlenirken, 11 kat üzeri her kat için 100 lira fark uygulanacağı açıklandı.

Adana Valiliği web sitesinde ise genelgenin İçişleri Bakanlığı'nca tüm valiliklere gönderildiği, bu kapsamda kentteki evden eve taşımacılık fiyatlarına sınırlama getirildiği bildirildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.