ADANALI KADINLAR SORDU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI CEVAPLADI

Ak Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık başkanlığında ‘Adana’nın Kadınları Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor’ toplantısı düzenlendi.

Siyaset Yayın: 15 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 15.03.2024 10:33:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Adana Müzesi’nde geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıya Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Seyhan Belediye Başkan adayı Erdal Hatipoğlu, Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar, Çukurova Belediye Başkan adayı Firdevs Cingözler ile Sarıçam Belediye Başkanı ve başkan adayı Bilal Uludağ katıldı. AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy’un da yer aldığı ‘Adana’nın Kadınları Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor’ buluşmasında adaylar kadınların yaşam kalitesini arttıracak projelerini anlattı, yöneltilen soruları cevapladı.

Toplantıya KAGİDER, AOSB Kadın Platformu, Adana GİAD, Çukurova GİAD, İŞKAD, Kızılay, Soroptimistler, Lions, Rotary, Atatürkçü Düşünce Derneği, S.S. Kuzey Adana Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Adana Kadın Kooperatifleri, HayKonfed Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra Melis Mavruk Ayan (Rahat Anne) sosyal medya fenomenleri katıldı.

KARAMIK: “ADANA KADINLARIN EN ÇOK YAŞAMAK İSTEDİKLERİ ŞEHİR OLACAK”

Toplantıda konuşan Ak Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, “Bu seçim birçok açıdan ilkleri barındırıyor. Bugün de bir ilki yaşıyoruz. İlk defa Adana Büyükşehir ve dört merkez ilçe adayları bir araya gelip toplumun her kesimini temsil eden kadınlarla buluşuyor. Hepimizin ortak sevdası, tasası, derdi Adana’mız. Başkan adaylarımızın hepsi projelerinde kadınlara yönelik hizmetlere önemli yer verdiler çünkü Cumhur İttifakı olarak bizim bir iddiamız var. Adana’ya hizmet ederken toplumun hiçbir kesimi ayırt edilmeyecek, ötekileştirilmeyecek, ihmal edilmeyecek. Kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünsel hizmet bizim desturumuz. Benim de bir iddiam var, Türkiye genelinde yerel yönetimlerde Adana Büyükşehir ve 15 ilçe ‘Kadın Dostu Belediyecilik’ konusunda en önde yer alacak ve Adana kadınların en çok yaşamak istedikleri şehir olacak. Bu hedefe ulaşmak için buradayız” dedi.

“ADANA’MIZI KADINLARIMIZLA BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ”

Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir de, “Biz hep şuna inandık; kadınlarımızın var olmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşamaz. Bugün kadınlarımızın ülkemizin ve şehirlerimizin sorunlarına daha fazla eğilmesi, bu sorunlara çözüm üretmeleri bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Adana, kadınların gücüyle, sizlerin büyük desteğiyle güzelleşecek. Tüm kadınlarımızla birlikte aile dostu sosyal belediyecilik anlayışıyla Adana’mızı kadınlarımızla birlikte büyüteceğiz. Kadınların gurur duyacağı bir Adana’yı hep birlikte hazırlayacağız. Güçlü Adana güçlü kadınlarla mümkündür. Biz yaşanabilir bir Adana’yı kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz. 1 Nisan sabahından itibaren şehrimizin yönetiminde kadınların hiç olmadığı kadar etkinliği olacak. Biliyorsunuz Adana’mıza 5 yılda 100 kreş sözümüz var. Her mahallemizde çalışan kadınlarımızın yavrularını güvenle bırakabilecekleri kreşler yapacağız. İçerisinde kreş bulunan kadın spor merkezlerimizi sadece kadınlara hizmet verecek şekilde faaliyete alacağız. ADAMEK ismini verdiğimiz ADANA Mesleki Eğitim merkezleriyle bu şehrin kadınları istihdama destek olacak. 0-7 yaş arası çocuğu bulunan annelerimize ulaşım ücretsiz olacak. Kadın sağlığı tarama merkezleriyle, Adanalı hanımefendiler güvenle yaşayacak” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.