Adana'yı masa tenisi coşkusu sardı

Turnuvaya 12 ülkeden 286 başvuru yapılırken, 38 masa ve 55 hakem ile turnuva gerçekleştirilecek.

Spor Yayın: 03 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 03.06.2023 12:19:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Adana 10. Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvası, Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. 

Turnuvaya ITTF Başkanı Petra Sörling, Dünya Şampiyonu Pia Toelhoj, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı (TMTF) Başkanı Oktay Çimen, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve çok sayıda masa tenisi tutkunu katıldı.


"80 SPORCU YARIŞACAK"
Saygı duruşu ve Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Turnuva Komite Başkanı Kemal Sağ, "Adana'da bir masa tenisi salonu görmek istiyoruz. Lütfen Adan'ya bunu kazandıralım" dedi.
Turnuvaya 286 sporcunun kayıt yaptırdığını belirten Sağ, "12 ülkeden, 42 ilden katılımcı var. En çok Adana, İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya, İzmir ve Kahramanmaraş illerimizden katılım var" şeklinde bilgiler vererek, tüm katılımcılara teşekkür ettiğini ifade etti.


"ADANA'NIN HEM HAVASI HEM İNSANI SICAK"
Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, Adana'nın Türkiye'nin sayılı vilayetlerinden olduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Adana'nın hem havası, hem de insanı sıcak. Adana aynı zamanda spor kenti. Çok farklı alanlarda, uluslararası sporcular yetiştirmiş bir kent. Her yaştaki insanımız için spor organizasyonunu düzenlemek, devlet olarak düzenlemek zorundayız. Bu organizasyon çok güzel bir organizasyon olarak gösterilebilir. İnsanlarımız uzun ve sağlıklı yaşamak istiyor" diyerek, bunun da spor yapmaktan geçtiğine vurgu yaptı.


GÜL: "SPORUN YAŞI YOK"
Neşe içinde başlayan Adana 10. Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası'nın neşe içinde başladığına vurgu yapan Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül, kazasız-belasız tamamlanmasını temenni etti. "Sporun yaşı yoktur" veciz sözünü hatırlatan Gül, katılan sporculara başarı dileğinde bulundu.


"MÜTHİŞ BİR ORTAM"
'Adana'ya tekrar gelmek için can atıyordum' diyen ITTF Başkanı Petra Sörling de, "Araya pandemi girdi. Müthiş bir ortama kelmiş bulunuyorum. İşim gereği bütün dünyayı dolaşıyorum. Kemal Sağ Beye de teşekkür ediyorum" şeklinde konuşarak federasyon yetkililerine ve sporculara başarılar diledi.
TMTF Başkanı Oktay Çimen de tüm paydaşlara teşekkür etti.


Adana Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, ITTF Başkanı Petra Sörling'e plaket ve çiçek verdi.


Daha sonra, ITTF Başkanı Petra Sörling ile Dünya Şampiyonu Pia Toelhoj TMTF Başkanı Oktay Çimen ve Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi sembolik olarak gösteri maçı yaptılar.

 
Turnuvaya katılan sporcular iki gün boyunca mücadele edecek.

  

Kaynak: egemengzt.com

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.