Akay ve Çetin İYİ Parti ile filört mü ediyor?

31 Mart yerel seçimleri tekrar aday gösterilmeyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Soner Çetin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettikten sonra diğer partilerin iştahını kabarttı.

Siyaset Yayın: 13 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 13.02.2024 15:49:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Akay ve Çetin’i kendi adayları olmasını isteyen diğer partiler kıyasıya pazarlık yapıyor. Özellikle Soner Çetin’in İYİ Parti yönetimi ile arasının iyi olduğu bilinirken, Akay’ın da İYİ Parti’ye geçeceği yönünde kulisler dolaşırken CHP kanadında ise her iki isime karşı büyük tepki oluştuğu görülüyor.

ÇETİN: “BU HİKAYE BURADA BİTMEZ!”

İki dönemdir üst üste Çukurova Belediye Başkanlığı yapan ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri için partisi tarafından tekrar aday gösterilmeyince CHP’den istifa edenÇetin, “Bu hikaye burada bitmez!” diyerek bir başka partiden veya bağımsız aday olabileceği sinyalini verirken, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise, gece yarısı attığı bir tweet ile 55 yıl hemen her alanında onurla ve gururla hizmet verdiğini belirttiği Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini duyurdu. Seyhan ve Adana’ya layık olduğu hizmetlere devam edeceğini belirten Akay, “İstendiğin yere erinme, istenmediğin yere görünme!” atasözüyle yeniden aday olacağını ifade etmiş oldu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Belediye Başkanı Akay’ın İYİ Parti’ye daha yakın durdukları sızan bilgiler arasında oldu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.