AOSB BAŞKANI SÜTÇÜ: TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAĞIZ

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, basın mensuplarına yapımı biten, devam eden ve yapımına başlanacak projeler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yayın: 04 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 04.05.2023 17:57:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Toplantı öncesi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu basın mensuplarıyla gezerek tanıtımını yaptığı, yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanan Yüreğir Devlet Hastanesi AOSB Semt Polikliniği'nin 10 Nisan 2023 tarihi itibariyle 9 branşta hasta kabulüne başladığını belirten AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, modern bina ve son teknoloji cihazlarla hizmete başlayan poliklinikte ilk etapta Göğüs Hastalıkları, Göz, Dahiliye, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi, Radyoloji, Ortopedi, Cildiye ve Çocuk Hastalıkları olmak üzere 9 branşta hizmetin yanı sıra acil servis hizmeti verildiğini söyledi.

DİĞER OSB'LERE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK
Organize Sanayi Bölgeleri içinde ilk ve örnek teşkil edecek bir projelerin sanayicinin hizmetine sunulduğuna vurgu yapan Akpınar, "Polikliniğimiz sadece bölgemizdeki sanayiciler ile yaklaşık 42 bin çalışana değil aynı zamanda çevre yerleşim birimleriyle beraber yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet verecek” dedi.


Bölge Müdürü Ersin Akpınar, poliklinik binasının yerinin AOSB tarafından tahsis edildiğini, inşaatının da yine AOSB kaynaklarıyla tamamlandığını, sağlık personelinin ise Sağlık Bakanlığınca görevlendirildiğini belirterek, böylece kamu ve özel sektör arasında bir kaynak tasarrufu sağlamış olduğunu sözlerine ekledi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, "30 personel ve 10 araçlık filomuzla İtfaiye Birimimiz bir çok ilçe belediyesinden daha büyük" dedi.

"OSB'LER ARASINDA İLK 5'TEYİZ"
Adana OSB'nin 50. yılını geride bıraktığını belirten Başkan Bekir Sütçü de, Türkiye'deki 400 OSB içinde ilk 5'te olduklarını hatırlattı. Türkiye ihracatına yılda 2-3 milyar dolar gibi bir katkılarının olduğunun altını çizen Sütçü, "Türkiye'nin diğer bölgelerinden, hatta dünyanın her yerinden bir yatırımcı geldiğinde her türlü ihtiyacını karşılayacak kapasitedeyiz. Hastane, noter, itfaiye gibi birimler sanayicimiz için kurulmuştur" diyerek, OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


"ALAN OLARAK TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAĞIZ"
Kendilerinin de "Türkiye ekonomisini geliştirmek için neler yapabilirizin" gayreti içinde olduklarını ifade eden Başkan Bekir Sütçü, "Pandemide ülke genelinde uygulanan karantinadan dolayı 10-15 günlük kapanmalar oldu ama daha sonra sürekli kapalı kalan bir fabrika olmadı" dedi.
Adana OSB'nin bulunduğu 17 milyon metrekarelik alanın yüzde 100'ünün dolu olduğunu belirten Başkan Sütçü, bunu 60 milyon metrekareye çıkarmak için çalışmalar yürüttüklerine değindi. Türkiye'nin alan olarak en büyük OSB'si olmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Sütçü, "Avrupa ülkelerinin yüzde 3'ü sanayi alanı iken, Türkiye'de bu rakam, binde 4'lerde. İstimlak çalışmalarının sürdüğü yeni OSB alanlarımızı metrekaresi 650 bin liradan sanayicimizin hizmetine sunacağız. OSB'mizde 33 yabancı sermayeli firma var" şeklinde konuşarak, karma sermaye sanayi bölgesi olduklarını söyledi.


"MERSİN-TARSUS OSB'YE ELEKTRİK SATIYORUZ"
AOSB olarak yılda 2 milyar kilovatsaat elektrik tükettiklerine vurgu yapan Bölge Müdürü Ersin Akpınar da, "Yenilenebilir enerji yatırımı yapan bir OSB'yiz. Mersin-Tarsus OSB'nin elektriğini de biz satıyoruz" şeklinde konuşarak, Adana OSB'nin tarım arazileri üzerine kurulmadığını, genişlemenin de asla tarım arazileri üzerinde olmayacağını vurguladı.


AKIN'A SÜRPRİZ
AOSB'nin uzun yıllar basın danışmanlığı görevini başarı ile yürüten Dilek Akın'a, toplantı sonrası bir doğum günü sürprizi yapıldı. Bir anda üzerinde mumların yandığı pastayı karşısında gören Akın'ın mutluluğu gözlerden kaçmadı. Viphaber Gazetesi ekibi olarak arkadaşımız, kardeşimiz Dilek Akın'a 'İyi ki doğdun' diyor, hayatının önceden olduğu gibi başarılarla geçmesini temenni ediyoruz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.