ATÜ'NÜN EBABİL'İ İLK KEZ ADANA TEKNOFEST'TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) öğrencilerinin oluşturduğu Girift Takımının hayata geçirdiği Ebabil isimli İHA ilk kez, Teknofest Adana'da görücüye çıktı.

Yayın: 04 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 04.10.2024 18:28:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 34 sn.
Google News

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sponsor olduğu Ebabil iki akıllı mühimmat taşıyor. Üzerlerinde hareketli balık sensörler bulunan mühimmatların pozisyonu yer istasyonunda ekranda görülebiliyor. Aynı şekilde yer istasyonundan da kontrol edilen İHA, ayrıca mühimmat üzerinde bulunan kamera sistemiyle de hedef tespiti yapılabiliyor, konum belirliyor ve sonrasında belirlenen konuma giden Ebabil mühimmatları bırakıyor.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında finale kadar yükselen ATÜ'nün Ebabil'i 12 kişilik bir ekip hayata geçirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.