Ayyüce Türkeş: “Türkiye üçüncü yolla nefes alacak”

İYİ Parti Adana Genişletilmiş İl Teşkilat İstişare Toplantısı Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Siyaset Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 21:43:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye’nin yanı sıra Adana için de çok önemli olduğunu ifade eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, “Türkiye üçüncü yolla nefes alacak” iddiasında bulundu.

Toplantıya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, Milletvekili Bilal Bilici, Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, GİK üyeleri Ali Gökdemir, Emine Yetim, Teşkilat Bölge Koordinatörü Ahmet Çabukel, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“2028’DE TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEĞİZ”

Yaklaşan yerel seçimlere hızlıca ve daha sağlıklı bir şekilde başlamak için 10 bölgeye ayırdıklarını ifade eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, bu seçimin Türkiye’nin yanı sıra Adana için de çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin çok büyük bir sıkışmışlığın, dar bir alanın, kimsenin nefes alamadığı, hareket edemeyeceği bir noktada bulunduğunu ifade eden Türkeş, “İYİ Parti Olarak Türkiye’deki vatandaşlarımıza yerel yönetimler vasıtasıyla da inşallah 2028’de Türkiye’yi yöneteceğimize de inanıyoruz. Bu seçimler bizim ilk atacağımız adım olacak.

İnşallah, Türkiye’ye, yerelde yaşayan halkımıza, Adana halkına, Türk vatandaşlarımıza nefes alma imkanı sağlamak için bir karar aldık. Çünkü biz 2023 seçimlerinde istediğimiz başarıyı alamadık diye çok ciddi analizler yaptık ve gördük ki, Türkiye’de gerçekten iki kutuplu bir sistem oluşmuş. Ya A şıkkı var, ya B şıkkı var. Ama insanlar bir üçüncü yolla nefes alacak. Sadece A ve B olmamalı. İki kutuplu olmayan bir alana ihtiyaç var. Bu alanda nefes almak isteyen çok var. Bunların içinde emekliler, öğrenciler, gençler, kadınlar, işçiler var. Yani o kadar çok insan var ki, biz bu insanlara diyoruz ki biz İYİ parti olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu konuda iddialıyız. Biz size umut ışığı, ümit ışığı olmak istiyoruz. Siz de kendi düşüncelerinizi söyleme hakkına sahipsiniz. Siz de hak ettiğiniz insani değerlere sahip olup maddi manevi o haklara sahip olup yaşama hakkına sahipsiniz. Siz de özgür olma, rahat etme, medeni bir şekilde yaşama hakkına sahipsiniz” diye konuştu.

“İDDİALI ADAYLARLA ÇIKIYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin jeopolitik konumu açısından içinde bulunduğu komşularıyla kardeş olmaya, kardeş gibi yaşamaya mahkum olunduğuna vurgu yapan Ayyüce Türkeş, “Bizi bölecek, bizi ayıracak, bizi bize ötekileştirecek, bizim milli değerlerimizi ayaklar altına alacak her şeyin karşısında dik durabilecek bir güce ihtiyaç var. Bu güç de İYİ Parti diyoruz. O yüzden yerel seçimlerde de iddialıyız, iddialı adaylarla çıkıyoruz. Bu seçimde İYİ Parti’nin sürpriz yapacağına çok iyi bir oy alacağına ve 2028’de de Türkiye’yi yöneteceğine inanıyoruz” diye konuşarak burada teşkilatlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

KOCACIK: “MİLLET İYİ PARTİ’Yİ BEKLİYOR”

Açılış konuşmasını İYİ Parti Adana İl Başkanı Azim Kocacık yaptı. İYİ Parti Adana İl Başkanlığı görevini devir aldıktan sonra yoğun bir gündem içerisine girdiklerini belirten Başkan Azime Kocacık, kısa dönem içerisinde yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. İYİ Parti’den öğrendiği en önemli öğretiden birisinin de İYİ Parti’de olmanın sürekli çalışmayı gerektirdiğini söyledi. Milletin İYİ Parti’yi beklediğini iddia eden Başkan Azime Kocacık, “Hangi görevde olduğumuzun hiçbir önemi olmaksızın ve bizler İYİ Partililer’in neferi olarak hep bu jestle hareket ettik ve edeceğiz de. İYİ Parti içerisinde şahısların hiçbir önemi yoktur. Önemli olan asıl olan İYİ Parti’dir, vatandır, millettir, memlekettir. Asıl olan Atatürk’ün çizdiği her anlamda kalkınmış muasır medeniyetlerin seviyesine ulaşmış Türkiye Cumhuriyeti’nin yoludur” diye konuştu.

“BİRBİRİMİZE SIMSIKI SARILMALIYIZ”

Parti içerisinde hangi konumda olunursa olunsun bu ülkenin İYİ Parti’ye ihtiyacı olduğunun bilinciyle hareket etmek zorunda olduklarını her platformda, her konuşmasında ifade ettiğini dile getiren Başkan Kocacık, “Parti binasında çay demleyen emekçi kardeşim de mecliste ülkesi için mücadele veren vekillerimiz de aynı mücadelenin kahramanlarıdır. Bu yüzden birbirimize sımsıkı sarılmalı, birlik ve beraberlik duygumuzu asla yitirmemeliyiz. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Unutmamalıyız. Bu ülkenin ekonomik koşulları altında ezilmiş işçisi, çiftçisi bizi çağırıyor” şeklinde konuşarak, ‘ben’ kelimesini asla kabul etmeyeceğine dikkat çekti.

“Biz varsak umut var” diye konuşmasını sürdüren Kocacık, “Güçlü Türkiye var. Omuzlar üzerinde göklere yükselmiş Türk kadını var. Geleceğe umutla bakan Türk genci var. Türkiye Cumhuriyeti var. Belediye başkan aday arkadaşlarımız için sesleniyorum. Şansları açık olsun, yolları açık olsun ve belediyeler bizim olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra, oturumun kalan kısmına, basına kapalı olarak devam edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.