BAKAN: “25 GÜNDE EN İYİSİNİ YAPTIK”

...

Spor Yayın: 29 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 29.08.2023 16:07:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Türkiye tarihinde 25 günde bir takım oluşturarak, lige hazırlanacaksa en iyisini yaptıklarına inandığını belirten Bitexen Adana İdmanyurdu Teknik Direktörü Nejat Bakan, “Bir kere bunu herkes bilecek. 25 günde 27 idman yaparak bir futbol takımı bu şekilde hazırlanır” şeklinde konuşarak, takımın Hakkarigücü karşısındaki oyunundan memnun olduğunu söyledi.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi ilk karşılaşmasında sahasında Hakkarigücü’ne, penaltı golüyle 1-0 mağlup olan Bitexen Adana İdmanyurdu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K. maçı hazırlıklarına başladı.

Cuma günü deplasman maçı için Ankara’ya gidecek olan Bitexen Adana İdmanyurdulu oyuncular bu karşılaşmaya günde tek idmanla hazırlanıyor.

Hakkarigücü maçının değerlendirmesini yapan Teknik Direktör Bakan, “25 günde 27 idman yapıp da bir futbol takımı bu şekilde hazırlanır. Bunu herkes bilecek yani. Ben takımımdan memnunum. Ufak tefek eksiklikler olabilir. Netice tabii ki böyle olmaması lazımdı. Başkanımla zaten her zaman da söylüyoruz. Bir futbol takımının atarı-tutarı iyi olacak. Bunu ayarlamaya çalışıyoruz” diyerek futbolcularından memnun olduğunu ifade etti.

“SPORCULARIMA GÜVENİYORUM”

Önümüzdeki hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K. maçına çıkacaklarının altını çizen Bakan, rakip Hakkarigücü’nün kaleciyle karşı karşıya kalmış bir tek pozisyonunun olmadığını ifade etti. Bir futbol takımının 90 dakika boyunca yüzde yüzlük pozisyon vermiyorsa, sağdan ve soldan orta yapmıyorsa, bunun anlamının bilinçli hareket edildiğidir. Futbolcularının rakip oyuncuları oyundan düşürdüğünü de iddia eden Teknik Direktör Nejat Bakan, son on dakikada yaptıkları baskının kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Penaltı golüyle geriye düştükleri dakikadan sonra 10 dakika rakibi orta sahayı geçirmediklerini iddia eden Bakan, “Bu bir futbol takımının kuvvet oranının iyi seviyeye geldiğini gösterir. Eksiklikler yok değil. Kesinlikle eksiklerimiz var. Önümüzdeki haftalar telafi edeceğiz. Ben sporcularıma güveniyorum. Başkanıma güveniyorum. Gereken transferler zaten yapılıyor, yaptılar” diyerek, iyi oyunla iyi neticeler alacaklarının sinyalini verdi.

“MÜCADELE MUTLU ETTİ”

Genç oyuncularına güvendiğini yineleyen Bakan, “Gençlerin önlerini açalım. Yavaş yavaş olacak. İleriki haftalar oynaya oynaya takım daha iyi olacak. Buna inanıyorum. Basit değil. Sabırla beklemek lazım. Mağlubiyetin dışında Hakkarigücü maçındaki mücadeleden çok mutlu oldum. Rakip oyuncuların hepsi tecrübeli oyuncuydu. Bu takıma karşı penaltı golüyle yeniliyorsan, geniş düşünüyorum, ben olayın arkasına sığınmam. Gol atmamız lazım. Golcümüz yok. Doğru” diyerek, her şeyin yoluna gireceğini iddia etti.

Kaleci Zuhal Ezer’in performansını da değerlendiren Bitexen Adana İdmanyurdu Nejat Bakan, “Fenerbahçe’de bir maçta bize karşı oynadı. İlk penaltıyı güzel çıkardı. İkincisinde de topa uzandı ama az farkla kaçırdı. Bravo. 2004 doğumlu bir kızımız. Bu da önemli” diyerek, forvet sıkıntısının da en kısa sürede çözüleceğini belirtti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.