BAYRAM: “ADANA GELECEK BEŞ YILDA YATIRIMLARLA ÇOK İYİ YERE GELECEK”

Türk şirketlerinin ABD pazarına girişi pazarda tutunabilmesi, satış, satış sonrası destek, pazarlama, dağıtım ve uçtan uca lojistik konularının ele alındığı ‘TOBB Şikago Ticaret Merkezi Bilgilendirme Toplantısı’ Adana Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleştir

Ekonomi Yayın: 11 Haziran 2024 - Salı - Güncelleme: 11.06.2024 18:54:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Amerika Birleşik Devletleri’nde, TOBB önderliğinde hayata geçirilecek olan 8 bin 800 metrekare depo ve showroom alanı, bin 500 metrekare ofis alanları ile TOBB Trade Center tüm detayları ile üyelerin bilgisine sunuldu.

Toplantısı öncesi açılış konuşmasını yapan Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, TOBB Ticaret Merkezlerinin önemine vurgu yaptı. TOBB Ticaret Merkezleri için ‘ihracatın anahtarı’ dendiğine değinen Başkan Bayram, bilgilendirme toplantısının Adana’da yapılmasını istemelerinin sebeplerine de değindi. Gelecek beş yılda eğer Adana’dan kimya sanayi ürünlerinin yanı sıra tekstil ürünlerinin de satılabileceğinin altını çizen Başkan Bayram, “Türkiye’nin ilk sera OSB’si sebep. Su ürünleri sebep. Bu yıl da sanayi bölgesinin 30 milyon metreküp genişlemesi sebep. Adana’nın önünün ne kadar açık olduğu ortada. Kentimiz, gelecek beş yılda bu yatırımlarla çok iyi yerlere gelecek” şeklinde konuştu.

"İHRACAT İHRACATTIR"

1990’lı yıllardaki Türkiye’nin dördüncü büyük ili ünvanının tekrar geri alınması ve o seviyeye ulaşma gayretleriyle Adana Ticaret Odası’nın tüm kurulları olarak, 38 belediye ile birlikte ellerinden gelen uğraşı vermeye çalıştıklarına değindi. İhracata ihtiyacın olduğuna dikkat çeken ATO Başkanı Yücel Bayram, ihracatın düşük olma sebeplerini de bildiklerini ifade etti. Çözüm için de uğraştıklarını hatırlatan Başkan Bayram, “En azından Adana’da üretim yapan tekstilci arkadaşlarımız, lütfen İstanbul’da ihracat yapmayın. Buradaki yeni yatırım yapan şirketlerimiz Erdemoğlu, Sasu, Yumurtalık Enerji ve Kimya firmaları olsun, tek isteğimiz ihracatınız Adana’da olsun. Bu konuda çaba sarf ediyoruz. Ben Adana’nın ihracatının üç milyar dolar olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Ama 212 tesisimizde Adana’da üretip İstanbul ya da başka şehirlerden ihracat yapan sektör temsilcilerine rica ediyorum. Adana’mıza dönün. Adana’mıza değer katın. İhracatı Adana’mızdan yapıp ve biz 1990’lı yıllardaki Çukurova imajını tekrar yakalayalım” diye konuştu.

“İhracat ihracattır” diyerek sözlerini sürdüren ATO Başkanı Yücel Bayram, “Bu konuda bize düşen varsa, istediğiniz zaman istediğiniz şekilde, istediğiniz bakanlığa her an ulaşabiliriz. Gördüğün kadarıyla hepiniz üreticisiniz” şeklinde konuşarak çağrısını yineledi.

TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Volkan Palaz da, Şikago Ticaret Merkezi hakkında bir sunum yaptı. İhracatın ekonominin dinamosu olduğunun altını çizen Palas, “İhracat yaparak gerçek anlamda büyüme elde edersiniz. Ekonomik bağımsızlıktır. Ülkenin geleceğidir. Çocuklarımıza mirasımızdır” şeklinde konuşarak, ABD’ye yapılacak ihracat noktasında izlenecek yol haritasını çizdi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.