BOZKURT: KARNAVALI BÜYÜK ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 12. kez gerçekleştiriliyor. Karnavalın basın lansmanı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti lokalinde gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 11:35:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önderi ve Nisan’da Adana’da Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamına dahil edilen karnavalın 5 milyar lira tutarında ekonomik büyüklüğe ulaşmasının beklendiğini belirterek, karnavalı gelecek yıldan itibaren Türkiye ve dünyadan çocukların da katılacağı büyük şenliğe dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 12. kez gerçekleştiriliyor. 2013 yılından bu yana her yıl “sevgi ve dostluk” temasıyla düzenlenen ve Adana’nın marka şehir olma yolunda büyük katkı sağlayan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na ilişkin Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Kültür Yolu Festivali Genel Müdürü Selim Terzi ve Nisan’da Adana’da Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt basın toplantısı gerçekleştirdi.

VALİ KÖŞGER: İÇERİK ZENGİNLEŞTİRİLECEK

12 yıldan bu yana Portakal Çiçeği Karnavalı’na katkı sağlayan herkese teşekkür eden Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, bu sayede turizmin geliştiğini, program boyunca şehrin 30 yerinde 1.000’e yakın etkinlikte faaliyetlerin sürdürüldüğünü bildirdi. 13 Nisan’da başlayan ve ünlü sanatçıların katıldığı yüz binleri aşan seyircinin dinleyip izlediği konserlerde hiçbir olumsuz hadiseye rastlanmadığını aktaran Köşger, “Bu tür etkinliklerde katılanları mutlu etmezseniz, organizasyonu sürdürmeniz zor olur. Etkinlikleri 12 aya dağıtıp içeriğini zenginleştirebiliriz. Etkinliğin sürdürülebilirliğine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi.

BOZKURT: YURTDIŞI TANITIMINA ÖNEM VERECEĞİZ

Karnavalın sona ermesinin hemen ardından gelecek yıl için çalışmalara başladıklarını aktaran Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önderi ve Nisan’da Adana’da Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, bundan sonraki hedefleri arasında karnavalı Türkiye'den ya da dünyanın her yerinden gelen çocuklar için büyük şenliğe dönüştürmek istediklerini kaydetti. Bozkurt, Adana'yı tanıtırken artık bölgeyi de tanıtmaya başladıklarını, özellikle yurt dışı tanıtımlarına ağırlık verecekleri bir sürece girdiklerine dikkat çekti. Karnavala daha fazla yabancı turist gelmesi ile bu sayede turizme daha fazla katkı sağlanacağını dile getiren Bozkurt, karnaval için ev ve işyerlerinin daha fazla süslenmesini, karnaval havasının şehrin yer yanına yayılmasını beklediklerini bildirdi.

“CİDDİ EKONOMİK DEĞER OLUŞTURUYOR”

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı için hava yolu şirketlerinin taleplere yetişemediğini, katılmak isteyenlerin Gaziantep ve Antalya hava alanlarını kullanarak kara yolu ile Adana’ya ulaştıklarına şahit olduklarını, otellerin doluluk oranlarının arttığını, karnaval boyunca şehir dışından gelen 1,5-2 milyona yakın kişinin şehir ekonomisine 5 milyar lira tutarında katkı sağladıklarını vurguladı. Bozkurt, “Karnavalımızın 12’ncisi çok yoğun geçecek, hafta sonuyla birlikte nihayete erecek. Esnafımız mutlu, katılan misafirlerimiz mutlu. Çoluk çocuk, yediden yetmişe, herkesin hoşgörü içerisinde, sevgi içerisinde, dostluk anlayışı içerisinde vakit geçirdiği ve kentimizde de ciddi bir ekonomik değer oluşturan bir karnaval var.” dedi.

TERZİ: DESTEKTEN MUTLUYUZ

Türkiye Kültür Yolu Festivali Genel Müdürü Selim Terzi de 12 yıldan bu yana Adana’da muhteşem bir iş yapıldığını, 2024 yılının startını Portakal Çiçeği Karnavalı ile verdiklerini bildirdi. Terzi, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak daha fazla, daha etkili neler yapabiliriz bunu göreceğiz. Konser veren sanatçılarımız sahneden inanılmaz mutlu ayrılıyorlar. Destekten mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, dünyada portakal çiçeği kokusundan daha güzel bir kokuya şahit olmadığını belirterek, Adana’ya bu kokuyu almak için gelenlerin mutlaka yeniden gelmek isteyeceklerini, karnavalın bu açıdan bir şans olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.