Büyüköztürk: Çekilmem söz konusu değil

.

Siyaset Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 14:39:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İYİ Parti’den Çukurova Belediye Başkanlığı için daha önce adaylığı açıklanan ancak daha sonra yerine mevcut Başkan Soner Çetin’in gösterilmesi sonrası ilk kez konuşan Birol Büyüköztürk, X hesabından yaptığı açıklamada “Bu konuda benim herhangi bir insiyatifim veya tasarrufumda olan ‘çekilmem’ söz konusu değildir” dedi.

Adaylık çalışma sürecinin Genel Başkan Meral Akşener tarafından başlatıldığını, ancak adaylığı ile ilgili olarak resmi başvurunun gerçekleşmeyeceği, başka bir ismin bildirileceği 14 Şubat tarihinde tarafına iletildiğini ifade eden Büyüköztürk, “Dolayısıyla adaylık çalışma sürecim sonlandırılmıştır. Olay bundan ibarettir” açıklamasında bulundu.

Büyüköztürk’ün açıklaması şöyle:

“Değerli arkadaşlarım;

“Çukurova Belediye Başkanlığı Adaylığım” süreci ile ilgili olarak ‘Çekildi-çektirildi’ şeklindeki açıklamalar yanlış bir ifade tarzı olup, gerçeği yansıtmamaktadır.

Gerek özelden gerekse sosyal medyada yazılan bu açıklamalara istinaden sizlere şu açıklamayı yapma zarureti hissediyorum.“Adaylık” Seçim Kuruluna isimlerin verilmesi ile resmîlik kazanır ve bu inisiyatif de tamamen Sayın Genel Başkanımıza aittir.

Adaylık çalışma sürecim Genel Başkanımız tarafından başlatılmış, ancak adaylığım ile ilgili olarak resmî başvurunun gerçekleşmeyeceği, başka bir ismin bildirileceği 14 Şubat tarihinde tarafıma iletilmiş olup dolayısı ile “Adaylık çalışma sürecim” sonlanmıştır.

Olay bundan ibarettir.

Yani bu konuda benim herhangi bir insiyatifim veya tasarrufumda olan ‘Çekilmem’ söz konusu değildir.

Saygılarımla…”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.