Çukurova GİAD’da 5’nci Sakarya dönemi

Adana’nın en etkin sivil toplum kuruluşu olan, “Dünya Kenti Adana” söylemi ve hedefiyle projeler üreten Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 5’nci kez göreve getirildi.

Gündem Yayın: 26 Mayıs 2024 - Pazar - Güncelleme: 26.05.2024 10:52:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çukurova GİAD, Adana’ya kazandırdığı yeni hizmet binasında ilk genel kurul toplantısını yaptı. ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin’in divan başkanlığını yaptığı 15’inci Dönem Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile gidilen seçimde Ömer Faruk Sakarya oy birliğiyle 5’inci kez göreve getirildi. Sakarya başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Alperen Pişkin, Aynur Aydın, Barış Yıldırım, Bikem Uludağ, Ceyhun Baskın, Eren Can, Gökalp Sofuoğlu, Hakan Burç, İsmail Erdem, Kubilay Kurluk, Mehmet Çatalbaş, Oğuz Kaan Özalp, Serhat Aydoğan yer aldılar. Denetleme Kurulu Ahmet Kılavuz, Emre Onur Nargile ve Enis Katlav’dan, Haysiyet Divanı Kazım Tosun, Ertuğrul Doğaner ve Murat Yüksel’den oluşurken, Yüksek İstişare Konseyi’nde de Prof. Dr. Kerem Alkin, Tarkan Kulak, Ayhan Şenbayrak, Hakan Çelik, Ali Refah Keskin, Rafet Milli, Ömer Ertuğrul, Yusuf Can Dağtekin, Ersan Altıok, Sedef Madenci Bakırcıoğlu ve F.Oğuzhan Ertem görev aldılar.

Genel kurulda konuşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 4 dönemdir büyük desteğini gördüğü üyelere ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Birlikte çalıştığı yönetim kurulu asil ve yedek üyelerine teşekkür plaketi veren Sakarya, her dönemde üyelere, derneğe, kente ve ülkeye katkı koymak amacıyla çalışıp, proje ve programlar yaptıklarını vurguladı. Sakarya, “Her seçim döneminde misafir ettiğimiz milletvekili veya belediye başkan adaylarımıza dahi ‘kendi için değil, kenti için çalışacak vekiller, başkanlar istiyoruz’ mesajı verdik. Bu bakış açısıyla çalışıp, hep eser olacak nitelikte işler yapmaya çalıştık” dedi. Dünyaca ünlü isimleri konuk ettikleri Çukurova Zirvesi, Bilgi Güçtür, Gelişim Atölyesi toplantılarının büyük ses getiren organizasyonlar olduğunu hatırlatan Sakarya, “Görev aldığım süre içerisinde en çok keyif aldığım proje, Çukurova GİAD’ın bütün üyelerinin katkı verdiği dernek hizmet binamızın yapımı oldu. Herkes bina yapabilir ama hiç kimse üye olan herkesin katkısını alarak bina yapamaz” diye konuştu. Adana’nın 100’üncü Kurtuluş yıldönümüne özel film, Paşabahçe’nin özel koleksiyonunda yer alan Eros Mozaiği çalışmalarının da tüm Adanalıları gururlandıran projeler olduğuna dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi:

“Adana’da emsali olmayan projeler, programlar başlattık ve devam ettirdik, kimse bize destek vermedi. Adana’da maalesef değerlerin elinden tutan yok. Adana’mızın değerleri maalesef değer görmüyor. Dünya Kenti Adana için canla çalışan Çukurova GİAD’ın elinden tutan yok. Oysa biz kimseyle rekabet etmiyoruz, yarışmıyoruz. Ortak paydamız Adana. Aynı hedefe farklı yollardan gidiyoruz ve gittiğimiz bu yolların hepsinde Adana’ya katkı koymak var. Fakat nedense yaptığımız güzel çalışmalara destek verilmeyip, rakip görülüyoruz. Bu gereksiz rekabet de Adana’ya kaybettiriyor. Yeni yönetimimizle yeni dönemde üyelerimize, kentimize ve ülkemize hizmet için çalışıp, artık alıştığımız Çukurova GİAD projelerini üyelerimizle ve Adanalılarla buluşturacağız. Yeni dönemde daha çok çalışacağız. Çünkü Adana’nın bize, Çukurova GİAD’a ihtiyacı var. Çünkü Türkiye Adana ile büyür. Çünkü İstanbul’a alternatif önerdiğimiz Çukurova Metropolü’nün başkenti Adana’dır. Çünkü Adana Dünya Kenti’dir. Çünkü Adana bir marka kenttir.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.