Çukurova Üniversitesine ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri-2024’ Kapsamında 5 Ayrı Ödül Verildi

Çukurova Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” kapsamında 3 turuncu bayrak, 1 mavi bayrak ve 1 engelsiz program nişanı aldı.

Gündem Yayın: 28 Haziran 2024 - Cuma - Güncelleme: 28.06.2024 10:46:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, engelli öğrencilerimizin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını teşvik etmeye yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

YÖK tarafından 2018 yılından itibaren her yıl, üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” ödülleri sahiplerini buldu.

Engelsiz Üniversite Bayrakları; turuncu bayrakla “Mekânda Erişilebilirlik”, yeşil bayrakla “Eğitimde Erişilebilirlik” ve mavi bayrakla ifade edilen ise  “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” olmak üzere üç kategoride, farklı engel gruplarına erişilebilirlik sağlayan üniversitelerin ilgili programlarına da “Engelsiz Program Nişanı” veriliyor.

Çukurova Üniversitesine 5 Ayrı Ödül

Kamuoyunda farkındalık yaratmak ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasının teşvik edilmesinin de hedeflendiği Engelsiz Üniversite Ödülleri’ne 2024 yılında 112 üniversiteden toplam 1709 başvuru yapıldı.

48 panelistin değerlendirdiği bu başvurulardan 76 üniversite toplam 319 bayrak alma hakkı elde ederken, Çukurova Üniversitesinden İletişim Fakültesi “Sosyo-Kültürel Faaliyetler” kapsamında mavi bayrak; Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu “Mekânda Erişebilirlik” kapsamında turuncu bayrak ödülleri aldı. Ayrıca İletişim Fakültesinin İletişim Bilimleri Programı da Bedensel engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı ‘Engelsiz Program Nişanı’ almaya hak kazandı.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, bütün öğrencilerinin olduğu gibi engelli öğrencilerinin de sosyal hayata tam ve eşit katılımlarını sağlamak, onlara eksiksiz bir eğitim öğretim ortamı sunmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade etti. Prof. Dr. Tuncel, ödül alınması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.