ÇUKUROVALI MİNİKLERİN MEZUNİYET HEYECANI

Çukurova Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minik öğrencilerin mezuniyet töreni hem duygulandırdı hem de sergiledikleri yetenekleriyle ailelerine gurur dolu anlar yaşattı.

Yaşam Yayın: 13 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 13.06.2024 12:02:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay “Hedefimiz  Atatürk ilkelerini benmiseyen ve evrensel değerleri anlayıp bunun için çaba gösteren nesiller yetiştirmek” dedi.

Çukurova Belediyesi’nin 8 semt kreşinde eğitim alan 5-6 yaş grubundaki 260 çocuk, ilk mezuniyet heyecanını aileleri ile birlikte yaşadı.

Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe ailelerin ilgisi oldukça büyüktü. Mezuniyet töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kreş öğrencileri, hazırladıkları dans gösterileri ile sahneye çıktı. Latin dansları, modern danslar ve çeşitli yörelerden halk oyunları ile tiyatral gösteriler sergileyen minikler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Veliler, çocuklarını sahnede izlerken gurur ve mutluluk dolu anlar yaşadı.  

Mezuniyet töreninin en coşku dolu olduğu anlar ise öğrencilerin hep bir ağızdan ‘Andımız’ı okuduğu anlar oldu. Öğrenciler ‘Andımız’ı okurken, salondan büyük alkış koptu. Daha sonra sahnede toplanan 260 çocuk hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuması bir kez daha veliler için gurur kaynağı olurken, duygusal anların yaşanmasına da neden oldu. İlk kez kep atma anı yaşayan çocuklar ve veliler için heyecan zirveye çıkarken, törenin sonunda, minikler sahnede bol bol fotoğraf çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdi.

ÇOCUKLAR EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

Çukurova Belediyesi Başkanı Emrah Kozay, kreşlerde eğitimini tamamlayarak mezuniyet sevincini yaşayan minikler ve aileleri için çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Onların eğitimini geliştirmek için, onları geleceğe hazırlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Hedef Atatürk ilkelerine bağlı, evrensel değerleri anlayan, ülkemize yararlı bireyler yetiştirmek. Bu nedenle kreşleri önemsiyoruz. ‘Ağaç yaşken eğilir’ felsefesiyle çocuklarımız için çalışıyoruz, onlar en değerli varlıklarımız” ifadelerini kullandı.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.