Cumhur İttifakı'ndan afiş tepkisi

Cumhur İttifakı üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Adana İl Teşkilatı'na tepki gösterdi.

Siyaset Yayın: 02 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 02.05.2023 13:05:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Yeniden Refah Partisi Adana il Başkanı Selahattin Baysal, Hüdapar Adana İl Başkanı Salih Demir, DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk AK Parti Adana İl Binası'nda bir araya gelerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Adana İl Teşkilatı'nın yanı sıra zabıta ekiplerini 'ittifak partilerinin afişlerine zarar verdiği' gerekçesiyle eleştirerek, "Sabrımızı zorlamayın. Bu saatten itibaren tek bir Cumhur İttifakı üyesi partinin afişine zarar gelirse misliyle karşılık veririz" diye sert çıktı. Basın açıklamasına AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı da katıldı.
"KANUNSUZ EMİR YERİNE GETİRİLMEZ"
Cumhur İttifakı Üyesi Büyük Birlik Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Şah'ın İmamoğlu programı sebebiyle basın açıklamasına katılamadığını belirten AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, "Buradan zabıtalara sesleniyorum. O üniformaları Zeydan Karalar vermedi. Maaşlarınızı devlet veriyor. Kanunsuz emir yerine getirilemez. Adana'daki afişlerimize zarar veriyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.


"AYAĞINIZI DENK ALIN"
Cumhur İttifakı olarak muhalefetin şimdiye kadar tek bir afişine bile zarar vermediklerini iddia eden AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, "İnsanın aklıyla alay etmeyin. Ayağınızı denk alın. Sabrımızı zorlamayın. ASKİ dahil, belediyenin 12 milyar liralık gelirini yandaşlarınıza peşkeş çekmeyin. Zeydan Karalar ve CHP ekibine sesleniyorum; 'Bu saatten sonra herhangi bir afişimize zarar gelirse misliyle karşılık veririz.' Korsan reklam alanlarını da derhal toplatın" şeklinde konuşarak, 'Dilleriyle kalpleri bir değil' çıkışında bulundu.


"HESABINI SORARIZ"
CHP zihniyetini 'çöp, çukur ve çamur'a benzeten AK Parti Adana İl Başkanı Ay, Büyükşehir Belediyesi'nin YSK'ya bildirdiği reklam alanı sayısının 562 olmasına rağmen, korsan ilan alanları oluşturulduğunu iddia etti. Yaya üst geçitleri ve  Devlet Demiryolları Köprüsü'nün de reklam alanları olarak kullanılmasını eleştiren Ay, Karalar'ı kendi makam odasına sahip çıkamamakla suçladı. Korsan ilan alanlarının belediyenin YSK'ya bildirdiğinden daha fazla olduğunu iddia eden Ay, "Belediyenin kendi imkanları ile yapıyor. Bunun hesabını sorarız. Kimsenin babasının çiftliği değil. Adanalı hemşehrilerimizin hakkını yedirmeyiz" diyerek, hesabının tek tek sorulacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.