CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN OKURYAZARLIK EĞİTİMİNİN ÖDÜL TÖRENİNE MESAJ

Fikir annesi ve proje lideri Adana Milletvekili Sunay Karamık olan geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla “Finansal Okuryazarlık Eğitim Projesi” Adana’da hayata geçirildi. 26 Nisan 2024 Cuma günü Adana’da gerçekleştirilen ödül töreni ile projenin biri

Siyaset Yayın: 26 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.04.2024 13:29:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın törene özel mesajı:

“Finansal Okuryazarlık Projesi Yarışma Modülü Programı”nın gençlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Projemizin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.

Günümüzde sermaye piyasalarının gelişmesi ve kripto ürünlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte finansal okuryazarlık, hiç olmadığı kadar, ehemmiyet kazanmıştır.

Kırılgan piyasalardan ve riskli işlemlerden gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızı korumanın en etkin yolu, finansal okuryazarlığının erken yaşlardan itibaren artırılmasından geçmektedir.

Ayrıca finansal okuryazarlığının yaygınlaştırılması sermaye piyasalarının derinliği ve etkinliğinin artırılması bakımından da önemlidir.

Zaman zaman basın-yayın organlarında, maalesef, yeterli eğitimi olmadığı için ciddi sorunlar ve maddi kayıplar yaşayan insanlarımızın üzüntü verici haberleriyle karşılaşıyoruz.

Ekonomi Koordinasyon Kurulumuzun 2024 yılı ikinci toplantısında da bu alanda atabileceğimiz ilave adımlar değerlendirdi.

Finansal Okuryazarlık Projesi Yarışma Modülü’nün bu çabalarımıza katkı sağlayacağına inanıyorum. Ödül takdim edilen gençlerimizi tek tek tebrik ediyorum.

Programın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyor, tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum.”

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ VE TBMM DİLEKÇE KOMİSYON BAŞKANI SUNAY KARAMIK

GELECEĞİN LİDERLERİ “FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ PROJESİ” İLE YETİŞECEK

Sunay Karamık ‘Hedefimiz Finansal Okuryazarlık eğitim projemizi önce Adana genelinde daha sonra deprem illerinde ve nihayetinde tüm illerimizdeki Mesleki Teknik Liselere yaymaktır. Projenin birinci fazında Adana’da 18 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 1700 11. Sınıf öğrencine 5 başlıkta 1200 dakika eğitim verildi.”

Halkbank’ın ana sponsorluğunda hayata geçirilen ve pilot il olarak memleketi Adana’yı seçen Karamık, Finansal Okuryazarlık Eğitim Projesi’ni başarıyla tamamlayan okulların ödül töreninde konuştu.

Sözlerine projeye destek veren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ödül töreni için özel olarak Adana’ya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile sponsorlere teşekkür ederek başlayan Karamık, hayalinin fikir annesi olduğu projenin eğitim müfredatına alınması ve gençlerin finansal okuryazar olarak yetiştirilmesi olduğunu dile getirdi.

KARAMIK: "GENÇLERİN FİNANSAL YETKİNLİK VE BECERİ KAZANMALARINI HEDEFLEDİK"

Karamık projenin temelinde üç yıllık uzun soluklu bir hazırlık aşamasının olduğunu belirtti. Okudukları bölüm ayırt edilmeksizin, tüm 11. sınıf öğrencilerini kapsayan eğitim projesi, finansal okuryazarlık becerilerini artırmak üzerine tasarlandı. Beş farklı modülle; aile ekonomisi, finansal karar alabilme becerisi, devletin ve finansal kurumların işleyişi, profesyonel hayatta iş birimlerinde uygulayabilecekleri finansal yetkinlik ve beceri kazanmaları hedeflendiğini ve %80 başarıya ulaştıklarını belirten Karamık, gençlerin ilgisine teşekkür ederek onlarla gurur duyduğunu ifade etti.

SUNAY KARAMIK: “PARASINI YÖNETEMEYEN HAYATINI YÖNETEMEZ.”

“Finans bilgisi artık hayatın ta kendisi. Ev ekonomisinden iş dünyasına, gündelik yaşamın içindeki alışverişten girişimcilik adımlarına kadar her alanda ve herkese finans bilgisi gerekiyor. Şu bir gerçek ki; parasını yönetemeyen hayatını yönetemez. İşte bu yüzden gençlerimizi finansal okuryazar yapmak için kolları sıvadık.”

ADANA PROJEYİ SAHİPLENDİ, PROJE ADANA’YI BİRLEŞTİRDİ

Proje Adana’da farklı kesimleri bir araya getirerek geniş bir destek ve işbirliği ağı oluşmasına da aracı oldu. Projeye; Halkbank ana sponsorlüğünde Adana Valiliği,  Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Kadın Platformu ve Timtaş destek verdi.

FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİM PROJESİ

YARIŞMA MODÜLÜ

 

Halkbank'ın ana sponsorluğunda hayata geçen Finansal Okuryazarlık Eğitim Projesi’nin liderliğini projenin fikir annesi olan Sunay Karamık üstlendi. Projeye; Adana Valiliği,  Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Kadın Platformu ve Timtaş destek verdi.

  • 35 Koordinatör Öğretmen yer aldı
  • 18 Mesleki Teknik Lise katıldı
  • 1700+ Öğrenciye eğitim verildi
  • 1200 Dakika Eğitim verildi

 

Yarışma Modülü

  • 5 öğrenciden oluşan 25 takım yarışmaya katıldı
  • İlk 3 ve jüri özel ödülü olmak üzere 4 takıma ödül verilecek

 

Yarışmada öğrencilere 4 başlık verildi bu başlıklardan bir tanesini seçip onla ilgili çalışma yapmaları istendi.             

  • Kredi kartı kullanım alışkanlıkları.
  • Emeklilik sistemi.
  • Sigorta yaptırdığınız konular.
  • Mezun olunca kendi girişim fikrini hayata geçirmek.

              

Kazananlar

Birincilik Ödülü

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Takım 2

 

İkincilik Ödülü

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Üçüncülük Ödülü

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Jüri Özel Ödülü

Atakent Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik.

 

 

 

 

SUNAY KARAMIK ÖZGEÇMİŞ

 

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK Parti) 28. Dönem Adana Milletvekili olan Sunay Karamık aynı zamanda TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

Halen HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü (Siyasal İletişim) Yüksek Lisans eğitimine devam etmekte olan Sunay Karamık, ALA - Adana Anadolu Lisesi ve ISTANBUL ÜNİVERSİTESİ İktisat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler mezunudur.

 

HARVARD UNIVERSITY Special Studies in Administration and Management bölümünü bitiren Karamık, ayrıca ADLER Learning International Leadership & Career Coaching eğitimi aldı.

 

Türkiye Havacılık sektörü ve TÜRK HAVA YOLLARI’nın ilk kadın genel müdürü olarak 2016-2019 yılları arasında %100 THY iştiraki olarak THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş.’nin  (TAFA) ilk genel müdürü olarak görev yaptı.

 

1994 yılında KRM - Karamık Yönetim Danışmanlık A.Ş.’ni kurdu. Üst düzey yönetici seçme ve yerleştirme, toplu işe alım, dönemsel ve esnek çalışma, organizasyonel gelişim, yetenek yönetimi, değerlendirme merkezi, kişilik envanteri, performans yönetimi, engelli işgücü istihdamı, meslek seçimi, kariyer koçluğu, insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanlarında birçok önemli projeye imza attı.

2015-2019 yılları arasında TRT Okul’da yayınlanmakta olan ve formatını kendisinin yazdığı KARİYER HARİTAM kariyer yarışma programında ve 2009’da TRT 1’de yayınlanan KARİYER EDİN adlı kariyer yarışma programında KARİYER KOÇU olarak kamera önünde yer aldı. 1999 yılında Kanal E'de her Pazar canlı yayınlanan ve formatını kendisinin yazdığı Türkiye’nin ilk ‘İnsan Kaynakları’ televizyon programını hazırlayıp sundu. Birçok dergi, haber portalı ve Monster’da köşe yazarlığı yaptı.

Kuruluşunda aktif görev aldığı KA-DER, Kadın Adayları Destekleme Derneği’nde Sayman ve Genel Sekreter ve 2015-2017 yıllarında Genel Başkan olarak görev yaptı. Kurucu üyesi olarak KAGİDER Kadın Girişimciler Derneği’nde Genel Sekreterlik ve KAGİDER KADIN FONU İcra Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Kurucu üyesi olarak ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI Derneği’nde Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2006-2007 yılları arasında AK Parti İstanbul teşkilatında Halkla İlişkiler Başkanı olarak İl Yürütme Kurulu’nda yer aldı. 2011 genel seçimlerinde Adana’da seçim ofisi başkanlığı görevini üstlendi.

Birçok basın ve özel kuruluş tarafından yılın ve sektörünün en başarılı isimlerinden biri olarak seçilen Karamık akıcı İngilizce konuşmaktadır. 1966 Adana doğumlu ve iki çocuk annesidir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.