Esendemir, “ÇGC Türk basının Kutup yıldızıdır”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, 15 Nisan 1975'te Çoban Yurtçu başkanlığında kurulan cemiyetin yarım asırdır Türk basınının kutup yıldızı olduğunu söyledi.

Gündem Yayın: 14 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.04.2024 12:12:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

ÇGC'nin Türkiye’de Bakanlar Kurulu Kararı ile kamu yararına dernek olarak faaliyet gösteren 5 basın meslek örgütünden birisi olduğunu belirten Başkan Esendemir, çalışmaları kapsamında üyeleri ve basın çalışanları için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yaparak, mesleki paneller ve geziler düzenlediklerini vurguladı.

TOKİ aracılığı ile 293 basın çalışanını şehrin en merkezi yerinde konut sahibi yaptıklarını ifade eden Esendemir, son yıllarda Türkiye’nin konumu en güzel gazeteciler sosyal tesisini Seyhan Nehri kenarında şehrin ve basın çalışanlarının hizmetine sunduklarını anlattı.

Sergi ve toplantı salonları ile kent kültürūne de hizmet verdiklerini kaydeden Esendemir, mesleki toplantılar ve Türk Sanat Müziği koro faaliyetlerini de burada sürdürdüklerini dile getirdi. Cemiyetin 400'e yakın üyesinin bulunduğunu belirten Esendemir, "Pandemi ve deprem gibi ülkemizi sarsan felaketler olmak üzere tasada ve kıvançta üyelerimizin her zaman koruyucusu olduk. Yarım asrı selamlayan cemiyetimizin varlığını ömür boyu sürdürmesini diliyor, başta cemiyetimize emeği geçen değerli başkanlarımız olmak üzere tüm meslektaşlarımıza saygılar sunuyorum" dedi.

YÖNETİM KURULU

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.