“GERÇEK EMRAH KOZAY’I GÖREVE GELDİĞİMDE GÖRECEKSİNİZ”

CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay, siyasette klasik anlayışın dışına çıkacağını kimseyi aldatmayacağını ifade ederek gerçek Emrah Kozay’ı göreve geldiğinde göreceklerini iddia etti.

Siyaset Yayın: 11 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2024 15:07:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle bir araya gelen Emrah Kozay’a, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyesi adayları da destek verdi.

Göreve geldiğinde uygulayacağı yönetim anlayışı hakkında ipuçları veren Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay, temel hedeflerinin Çukurova’yı daha çağdaş, daha yaşanabilir, çocukların sokaklarında sevinç çığlıkları attığı, çağı yakalayan, çağdaş yaşam alanlarına sahip, insanların huzurlu, mutlu, refah bir şekilde yaşadığı bir kent haline getirmek olacağına vurgu yaptı.

“418 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK”

Projelerinden de bahseden Emrah Kozay, doğal afetlerde sınıfta kalmayacaklarının sözünü verdi. 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Çukurova’da 11 binanın çöktüğünü, enkaz altında kalan 418 vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, ilçedeki binaların yüzde 65’inin ağır, 414’ünün orta hasarlı olduğunun tespit edildiğine vurgu yaptı.

“YATAY MİMARİYE DAYALI KENTLEŞECEĞİZ”

Depreme dirençli bir Çukurova hedefi doğrultusunda ilçenin doğal afet planını hazırlayıp, olası tüm doğal afetlere karşı gerekli hazırlıkları yapacaklarına dikkat çeken Kozay, “Ağır ve orta hasarlı binalardaki hak sahiplerine mağduriyetini azaltacak özel bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Dikey değil yatay mimariye dayalı bir kentleşme anlayışını hayata geçireceğiz” şeklinde konuşarak, doğal afetlerde sınıfta kalmayan bir Çukurova’yı inşa edeceklerini söyledi.

“ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

Kentsel dönüşüm projesini hayata geçirebilmek için gerekli girişimleri yapacaklarını belirten Emrah Kozay, halkın hak kaybı yaşamadan deprem dirençli, güvenli ve çağdaş konutlara kavuşmasının önündeki engelleri kaldırmak için merkezi yönetimle ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Çukurova’nın çalışan kadınların yoğun olduğu bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Adayı Emrah Kozay, kadınların iş yaşamına katılımının önündeki en önemli engelin okul öncesi çağdaki çocuklarını düşük ücretler ödeyip, gönül rahatlığıyla emanet edebilecekleri kreş sayısının çok az olması olarak nitelendirdi. Belediye kreşlerinin sayısını hızla artıracaklarını ifade eden Koya, “Mevcut kreşlerimizin koşullarını iyileştirip, eğitim kalitesini de yükselteceğiz. Anneler işteyken, evlatları güvenli ve emin ellerde ‘Yuvamız Çukurova Kreşleri’nde geleceğe hazırlanacak. Bunun yanında, kültür-sanat kenti potansiyeli oldukça yüksek olmasına karşın Çukurova’nın en önemli eksiklerinden birisi de bu tür etkinliklerin yapılabileceği alanların yok denecek kadar az olması. Çukurova’yı sanatla ve sanatçıyla buluşturacağız. Doğal Park içerisindeki yeşil alanları koruyup, atıl halde bulunan amfi tiyatronun bulunduğu yeri farklı kültür-sanat etkinliklerinin aynı anda yapılabileceği çok amaçlı etkinlik merkezine dönüştüreceğiz” diye konuştu.

BULUT: “ÜÇ KATIN ADAYIMIZ VAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, adayların partiye emek vermiş, ya da STK’larda emek vermiş, buralarda çalışmış insanlardan oluştuğuna dikkat çekti. Evvelde olduğu gibi herhangi bir yerden ithal bir adaylarının olmadığına vurgu yapan Bulut, “Bunun öncelikle altını çiziyorum. Seyhan, Kozan ve Karaisalı olmak üzere üç kadın adayımız var. Bu da çok kıymetli. Daha önceki senelerde böyle örneklerimiz yine yoktu. Adana’nın ilk kadın belediye başkanı olacak. Sürekli anket ölçümleri yapıyoruz. Çukurova adayımız yüzde 50’lerde. Tarafsızlar dağıldığında yüzde 50’nin üstüne çıkıyor. Seyhan’da yüzde 6 oranında öndeyiz. Zeydan Karalar her hafta yukarı çıkıyor. Muhtemelen seçimde en az yüzde 5’lik farkla oy alarak kenti yönetmeye devam edecek” şeklinde konuşarak durum değerlendirmesi yaptı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut toplu fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.