İLK FİNALİST TÜRKGÜCÜ: 2-0

Sağlık-Sen Adana Şubesi Gençlik Kolları’nın düzenlediği Özgür Özsoy Futbol Turnuvası’nın yıldız takımı Türkgücü oldu.

Spor Yayın: 15 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 15.05.2023 20:39:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Gol yemeden namağlup finale kadar yükselen Türkgücü futbol takımı oynadığı futbolla izleyenlerin takdirini toplarken yarı finalde Çukurova Devlet Hastanesi’ni ikinci yarıda attığı 2 şık golle geçerek, adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Yarı final maçında Adana şehir Hastanesi Ameliyathane takımını 1-0 mağlup eden Türkgücü-Çukurova Devlet Hastanesi maçını hakem Osman Uludere yönetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya her iki takım da temkinli başladı. Kontrollü ataklarla rakip kaleleri yoklayan takımların  ataklarında ilk yarıda gol sesi çıkmadı. İlk yarının ilk tehlikeli atağı 3. Dakikada Çukurova Devlet’ten geldi. Bu dakikada Sinan sağından yerden sert vurdu, ancak kaleci Hakan yatarak gole izin vermeyerek, topu kornere çelmeyi başardı.

12. dakikada ise Türkgücü Ümit ile tehlikeli bir taka geliştirdi. Bu dakikada Ümit, ceza sahası önünde uzak noktadan çok sert ve güzel vurdu. Bu kez, Kaleci Muhammed Rıza aynı güzellikte topu yumruklayarak dışarı attı.

İlk yarı başladığı gibi 0-0 sonuçlandı.

İKİNCİ YARI

Devre arasında her iki takım teknik adamlarının oyuncularını motive edip, karşılaşmadan galip ayrılmak istediği gözlemlenirken, maçın ilk golü 40. Dakikada geldi. Türkgücü oyuncusu İhsan sağ taraftan sert vurdu. Pozisyonu iyi takip eden mert direkten dönen topa şık bir vuruş yaparak kaleci Muhammed Rıza’nın bakışları arasında topu ağlara gönderdi: 1-0.

Golün şaşkınlığını henüz üstünden atamayan Çukurova Devlet Hastanesi fileleri bu kez ilk golün asistani yapan İhsan’dan geldi. 42. Dakikada soldan aldığı topla altı pasa kadar ilerleyen İhsan sert bir vuruşla, topu kaleci Muhammed Rıza’nın uzanmasına rağmen filelere yolladı: 2-0.

Golden sonra karşılıklı ataklardan sonuç çıkmazken, maç bu sonuçla sona erdi.

Finale çıkan ilk takım olma ünvanını elde eden Türkgücü aynı zamanda hiç gol yemeyerek namağlup olarak finalde Ceyhan Devlet Hastanesi ile oynayacak.

KADROLAR

Sahaya Muhammed Rıza Dolgun, Ahmet Doğan, Cengizhan Köşe, İlker Tanış, Ramazan Özenli, Mithat Yurtsever, Hakan Kılıç, Sinan Gürbüz ve Mehmet Şükrü Dinç ilk 8’i ile çıkan Çukurova Devlet Hastanesi’nin yedek kulübesi şu isimlerden oluştu: İlker Tanış, Şahin Yalçın, Metin Göden, Mahsun Öner, Bedri Çakmak, Mehmet Koç ve Mahmut Güngör.

Türkgücü ise, Hakan Kaynak, Hakan Karaçay, Bayram Koçyiğit, Serdar Nane, Ümit Erden, özgür Kara, İhsan Yaşar ve İbrahim Dal ilk 8’i ile sahaya çıktı. Yedek kulübesinde ise şu isimler yer aldı: Mert Kalay, Süleyman Tanık, Yusuf İslam Gültekin, Ertan Özfidan, Kadir Oruç, Emrah Yıldırım, Kadir Çoban ve Yaşar Turgut.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.