İYİ Parti Adana Milletvekili Adayları partilileriyle buluştu

İYİ Parti 28. Dönem Adana Milletvekilleri Seyhan Oteli'nde düzenlenen bir törenle tanıtıldı.

Siyaset Yayın: 18 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 18.04.2023 16:07:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra tanıtım videosu izletildi. Daha sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Adana İl Başkanı Dr. Birol Büyüköztürk, salondakilara hitaben partinin kuruluş aşamasında yaşadıklarından kısa anokdotlar paylaştı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti kurulmadan önce her Türkiye'nin bir çok ilinden 10'ar kişiyi Ankara'ya çağırarak toplantı yaptığını hatırlatan İl Başkanı Dr. Birol Büyüköztürk, Akşener'in "Siz ne isterseniz ben onu yapacağım. Benim yol arkadaşlarımsınız. Tüm Türkiye'yi sizlerle beraber dolaştık. Eğer derseniz ki o zaman yeni babaanne olmuştu. Babaannelik yapın, babaannelik yaparım. Ama yok. Parti kurup tüm Türkiye'yi kucaklaşacaksak, insan odaklı demokrat bir partiyi kuralım diyorsanız o partiyi kuracaktık. Bizim toplantımızdaki 51 kişi de bir parti kurmasını önerdi. Herkese tek tek söz verdi, konuştuk. Akabinde akabinde bin küsur kişiyle de konuştuktan sonra İYİ Parti kuruldu" diye konuştu.


"TEKLİF AKŞENER'DEN GELDİ"
"İYİ Parti, Meral Akşener olmasa olmazdı arkadaşlar" diyerek sözlerine devam eden İl Başkanı Dr. Büyüköztürk, "Bu partinin mihenk taşı da olmasının sebebi Meral Akşener'dir. Onun için biz Meral Akşener'e çok şey borçluyuz. Ülke olarakda çok şey borçluyuz. Meclise giremez, seçime giremez dideler, meclise girdik. Daha sonra sayın Genel Başkanımızın önerisiyle CHP'ye 'Değişmez denilen iktidarı ve cumhurbaşkanını değiştirmek için, hani değişmez denilen Ankara ve İstanbul Büyükşehiri başta olmak üzere değiştirmeliyiz' dedi. Teklif sayın genel başkanımızdan gitti.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri sayın Kılıçdaroğlu bunu arkadaşlarıyla değerlendireceğini ifade etti. Ve akabinde dönüşte 'evet' dedi. Ne oldu? Büyük şehirleri tek tek değiştirdik ve Millet İttifakı'nın belediyeleri oldu. İşte bu değişim insanların kafasındaki o değişmez denilen algıyı yıktı. Bu algıyı yıkan sayın genel başkanıma ve inanıyorum ki tüm hepimize minnet borçluyuz" şeklinde konuştu.


"BİZE ÇOK BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"
Yeni bir seçime gidileceğini belirten İYİ Parti Adana İl Başkanı Dr. Birol Büyüköztürk, "Türkiye'nin kader seçimi. Biz bu kader seçiminde İYİ Parti olarak gerçekten bize çok büyük bir görev ve vazie düşüyor. Bu görev ve vazifede birincisi Cumhurbaşkanlığı seçimiyle Cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirmek.

İkincisi mecliste çoğunluğu sağlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iktidarı sağlamak. Bunun için aday olan her biri birbirinden değerli, 15 arkadaşımı cesaretlendiren, yüreklendiren ve burada menfaat dedikleri için elini taşın altına koyduklarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.


Daha sonda, Milletvekili adayları sırasıyla kürsüye çağrılarak kendilerini tanıttı. Akabinde tüm adaylar toplu aile fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.