KARALAR’DAN YÜZDE 4,6 PUAN FARK

Gezici Araştırma Merkezi, 24-27 Şubat 2024 tarihleri arasında Adana genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konularla ilgili seçmen durumunu belirlemek amacıyla yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Gündem Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 12:57:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

En yakın takipçisi Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Fatih Kocaispir’e yüzde 4,6 puan fark attığı görülen araştırma sonucuna göre; AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 16,9’u ve MHP’ye oy verenlerin yüzde 22’si Zeydan Karalar’a oy vereceği söylüyor.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünürsünüz? Sorusuna, cevap veren katılımcıların  yüzde 45,9’u CHP adayı Zeydan Karalar derken, en yakın takipçisi AK Parti ve MHP adayı Mehmet Fatih Kocaispir diyenler ise yüzde 41,3’te kaldı. DEM Parti adayı Şehriban Defişat Mahfuz Güleryüz ise yüzde 5,9 ile üçüncü sırada, İYİ Parti Adayı Ayyüce Türkeş ise yüzde 5,3 ile dördüncü sırada yer aldı.

Bu sonuçlara göre Zeydan Karalar’ın, en büyük rakibi Mehmet Kocaispir’e yüzde 4,6 puan fark attığı görülürken, diğer adayların yüzdeleri ise şöyle oldu;

Zafer Partisi Adayı Umut Yanar yüzde 0,7, Yeniden Refah Partisi Adayı Selahattin Baysal yüzde 0,3, Memleket Partisi Adayı Ethem Eke yüzde 0,2 ve Emek Partisi Adayı Sevil Aracı Bek ise yüzde 0,2.

4 BİN 894 KİŞİ KATILDI

Araştırma 18 yaş üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4 bin 894 katılımcı üzerinden yürütüldü. Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplandı.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı Murat Gezici, Adana halkının yüzde 58,7’sinin Zeydan Karalar’ı başarılı belediye başkanı olarak gördüğünü ifade etti.

Sonuçları değerlendiren Gezici, şöyle devam etti:

“Araştırmaya katılan halkın 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşündüğüne ilişkin dağılım yüzde 31,3’ü AK Parti ve MHP ortak adayı Mehmet Fatih Kocaispir’e oy vermeyi düşündüğünü ifade ederken, yüzde 45,9’u CHP adayı Zeydan Karalar’a oy vermeyi düşündüğünü ifade etmektedir. Adana halkının yüzde 58,7’si Zeydan Karalar’ı başarılı belediye başkanı olarak görüyor. Yüzde 22’si kısmen başarılı dediği görülüyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için kime oy vermek istediği arasındaki ilişki incelendiğinde AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 16,9’u CHP adayı Zeydan Karalar’a oy vermeyi düşündüğünü ifade ederken, yüzde 72,3’ü MHP ve AK Parti Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’e oy vermeyi düşündüğünü ifade etmektedir. MHP’ye oy verenlerin yüzde 22’si Zeydan Karalar’a oy vereceğini söylüyor. CHP’ye oy verenlerin yüzde 96,6’sı CHP adayı Zeydan Karalar’a oy vermeyi düşündüğünü ifade ediyor.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.