Kardiyolog Uzm. Dr. Paker uyardı:

“KALP HASTALIĞINA KARŞI UYANIK OLUN”

Sağlık Yayın: 30 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 30.05.2023 15:14:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kardiyolog Uzm. Dr. Salih Paker, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi üyelerine kalp sağlığı ve damar tıkanıklığı konusunda seminer verdi. Uzm. Dr. Paker, “Kalp hastalığına karşı uyanık olun” uyarısında bulundu.

TÜED Adana Şubesi’ndeki seminere Başkan Ali Vuranay, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üye emekli katıldı.

Çukurova Bölgesi’nin kalp hastalığı ölümlerinde birinci sırada olduğunu belirten Uzm. Dr. Salih Paker, kentteki her 100 kişiden ikisinin kalp krizi geçirdiğini iddia etti. Kalp hastalığının, aileden gelen genetiğe göre her yaş grubunda olabileceğine de vurgu yapan Uzm. Dr. Paker, erkeklerin 45, kadınların ise 55 yaşından sonra daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

“KALP RAHATSIZLIĞI TÜM ORGANLARI ETKİLİYOR”

Kalbin sürekli kontrol altında tutulması gereken bir organ olduğunu belirten Uzm. Dr. Paker, “Kalp vücudun motorudur. Kalp iyi çalışmazsa diğer organlar da bozulur. Gıdadan tutun alışkanlıklarınıza kadar bütün yaşamınıza dikkat etmeniz gerekiyor” şeklinde konuşarak, çalıştığı hastanedeki kalp cerrahisi üzerine yapılan tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Damar tıkanıklıklarının oluşturabileceği tehlikeye de dikkat çeken Uzm. Dr. Paker, sigaranın zararlarına da değindi. Birçoğunun ‘gizli kalp’ denilen rahatsızlığı fark etmeden geçirdiğini kaydeden Uzm. Dr. Paker, “Kalp rahatsızlığına karşı sürekli doktor kontrolünde olun. Damarlarınızın kapanmaması için sigaradan uzak durun. Bol bol yürüyüş yapın. Yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durun. Tuza özen gösterin. Kalp hastalığına karşı uyanık olun. Hareket sağlıktır. Yılda bir kez check up yaptırın” şeklinde uyarılarda bulundu.

VURANAY: SAĞLIĞINIZI ÖNEMSEYİN

TÜED Adana Şubesi olarak sık sık üyelerini farklı konularda bilgilendirdiklerini belirten Başkan Ali Vuranay ise, sağlığın önemsenmesi gerektiğini söyledi. Bundan sonra da bu tür toplantılarının süreceğini belirten Başkan Vuranay, katılım yüksek olması için tüm üyelere çağrıda bulundu.

 

Daha sonra, sağlık görevlileri tarafından seminere gelen emeklilerin tansiyonları ölçülerek bilgilendirmeler yapıldı.

   

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.