KARSLIOĞLU: SEKTÖRE ELEMAN KAZANDIRIYORUZ

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyarette, Milletvekili Doğru ve Çukurova İlçe Başkanı Akın’a sektörün içinde bulunduğu zorluklar ve sorunlar aktarıldı.

Ekonomi Yayın: 20 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 20.08.2024 11:32:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru ve AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Cemal Akın, Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED)’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Ele alınan konuların başında, DAİMFED’in Adalet Bakanlığı ile olan eleman sıkıntısına yönelik, ‘Mesleğim Elimde’ projesine destek istendi. Ayrıca Yapsat ve Kamu Müteahhitlerinin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, federasyon hakkında bilgiler de verildi.
GENEL BAŞKAN KARSLIOĞLU: SEKTÖRE ELEMAN KAZANDIRIYORUZ
DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, özellikle sektörün kalifiye eleman sıkıntısının çok fazla olduğunu dile getirdi. Karslıoğlu, “Federasyon olarak Adalet Bakanlığı ile aramızda protokol imzaladık. Terör ve yüz kızartıcı suçlar hariç, mahkûmlara (bay-bayan) eğitim vererek hem kişileri topluma kazandırıyoruz, hem de sektöre eleman kazandırıyoruz.
DAİMFED olarak ceza evlerinde hükümlü ve yükümlü bulunan, sosyal proje hedeflerimiz çerçevesinde terör ve yüz kızartıcı suç harici olan kardeşlerimize, tespit ettiğimiz 16 meslekte eğitim vererek, bu konulardaki "Kalifiye Elaman" eksiğimize önemli katkı koymak istiyoruz. Bu anlamda eleman tıkanıklığına çare üretmiş olup, insanlarımıza da iş kazandırma gayreti içinde olmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
“SADECE SORUNA SAHİP ÇIKMAK LAZIM”
Genel Başkan Karslıoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti, “‘Mesleğim Elimde’ projesini Adana Cumhuriyet Başsavcılığımız ile başlattık. Cezaevlerinden 2 bin 300 hükümlü tespit edildi. Federasyonumuza bağlı diğer iller ile bu sayıyı 25 bin kişiye çıkaracağız. Sorun dışardan eleman getirerek çözülemez. Bu yanlıştır ve hukuka aykırıdır. Bizim insanımız bize yeter. Sadece soruna sahip çıkmak lazımdır” şeklinde konuştu.
“MAHKÛMLARIMIZI İŞ HAYATINA ENTEGRE ETMEK İSTİYORUZ”
DAİMFED Genel Başkan Karslıoğlu, “‘Mesleğim Elimde’ projesinde kurslarımızda yetiştirilmek üzere; Erkek elektrik ustası, erkek sıhhi tesisat ustası, erkek-kadın iş makinesi operatörü, erkek paletli kepçe operatörü, erkek vinç operatörü, erkek-kadın boya ustası, erkek kalıp ustası, erkek demir bağlama ustası, erkek-kadın elektro fizyon kaynak makine ustası, erkek demir kaynak ustası, erkek gazaltı kaynak ustası, erkek seramik ustası, erkek-kadın mobilya ustası, erkek-kadın PVC doğrama ustası, erkek-kadın parke döşeme ustası, erkek mermer döşeme ustası olmak üzere mahkûmlarımızı usta olarak yetiştireceğiz. Hedefimiz, 2025 yılına kadar Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin kader mahkumunu iş hayatına entegre etmek” diye konuştu.
MİLLETVEKİLİ DOĞRU: PROJEYİ OLDUKÇA ÖNEMSİYORUZ
AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru ise, ‘Mesleğim Elimde’ projesini önemsediğini dile getirerek, “Bu projeyi önemsiyor ve Adalet Bakanımıza konuyu iletip, Açık Cezaevleri olan tüm illerimizde de bunu hayata geçirme için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.