KURBANLIK FİYATI 125 LİRA

Adana Kasaplar Odası'nda toplanan 'Büyükbaş ve Küçükbaş Kurbanlık Fiyat Belirleme Komisyonu' fiyatları canlı kurbanlık kilogram ve kesim ücreti fiyatlarını belirledi.

Gündem Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 17:23:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Küçükbaş koyunun kilogram fiyatı 125, keçinin 115, büyükbaş tosunun kilogram fiyatı 140, düvenin kilogram fiyatı ise 130 lira olarak açıklandı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Koyunun kilogram fiyatı 125, keçinin 115, büyükbaş tosunun kilogram fiyatı 140, düvenin kilogram fiyatı ise 130 lira olarak belirlendi. Kesim ücreti ise küçükbaş hayvan için 300, büyükbaş hayvan için 2 bin 100 lira olarak belirlendi. Kıyma çekimi ise kilogramı 7 liradan yapılacak" şeklinde bilgi verirken, kaçak çekim yapanlarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü'nün de çalışma başlattığını ve tespit edilenlere 60 bin lira ceza uygulanacağını söyledi.


Komisyonda; Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Kasaplar Odası Başkan Yardımcısı Zafer Oğuz, Üyeler Abdullah Gültekin, Mahmut Karataş, Aydın Yağmur, Besici Özkan Dilmaç, Adana İl Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Şahin GÜneşer, Büyükşehir Belediye Zabıta Amiri Murat Sağkaya, Seyhan Belediye Zabıta Amiri Levent Topuz, Yüreğir Belediye Zabıta Amiri Ahmet Emin Özberk, Çukurova Belediye Zabıta Amiri Hasan Canlıbay, Besici Üye Abdulbasit Şahin ve Üye Şerafettin Erzi yer aldı.  

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.