Linac Radyoterapi Cihazı Adana Şehir Hastanesinde

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde Radyoterapi endikasyonu alan hastalarımız radyoterapi cihazlarımız ile en güncel tedavi modaliteleri kullanılarak tedavi edilebilmektedir.

Sağlık Yayın: 30 Haziran 2024 - Pazar - Güncelleme: 30.06.2024 13:47:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Güncel tedavi teknikleri olan 3 boyutlu konformal radyoterapi (3B-KRT) , yoğunluk ayarlı radyoterapi(Yart), volumetrik ark terapi(Vmat), steroataktik radyocerrahi(Srs) ve steraotaktik vücut radyoterapi teknikleri(Sbrt) kliniğimizde bulunan lineer hızlandırıcı cihazı ile yüksek hassasiyetle yapılabilmekte ve tümör kontrol olasılığı artmaktadır.

Açılışı yapılan Kanser Tedavisinde hassas radyoterapi avantajı sağlayan Linac cihazı kanser hastalıklarının tedavisine yönelik şehir hastanesine yeni bir imkân sağlayacaktır.
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği kurulduğu günden bu yana yıllık ortalama 1350-1500 hastayı tedavi edebilmekte ve tüm endikasyonlara cevap verebilmektedir.
Ayrıca klinik, çocuk radyoterapi hizmeti verebilen güneydoğu ve güneydeki tek merkezdir.

Açılışa Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, Radyasyon Onkolojisi Klinik Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Selahattin Menteş, hastane yöneticileri ve klinik çalışanları katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.