“MAÇLAR KOZAN STADINDA OYNANACAK”

Adana 1954 FK Genel Kaptanı Burak Erdem, Muharrem Gülergin Stadı tadilatının ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Spor Yayın: 13 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 13.07.2023 16:47:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 10 dk.
Google News

Adana’nın 3. Lig’deki tek futbol takımı olan Adana 1954 FK Genel Kaptanı Burak Erdem ve Sportif Direktör Cafer Elek, yeni sezon öncesi Hasan Adalı Spor Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek, tesisleşme, altyapı ve transferlerin yanı sıra mücadele edecekleri gruptaki diğer takımların değerlendirmesini yaptılar.

Yeni sezon hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Genel Kaptan Erdem, BAL şampiyonluğunda emeği geçen başta teknik heyet, futbolcu, idari kadroya teşekkür etti. Ligin başlama tarihinin yaklaştığına dikkat çeken Erdem, “Belirli bir çerçevede ilerliyoruz. Hepinizin de bildiği gibi hayat her zaman değişimlere gebe. Biz de bu yüzden sezonda yükseldikçe, büyüdükçe, gelişmenin, büyümenin, dönüşmenin ve kurumsallaşmanın olmasına inandığımız için bu minvalde kulübümüz adımlar atmıştır” şeklinde konuşarak, tesisleşmenin yanı sıra, geliştirilmesi, maçların oynanacağı stadın tadilatı yapılarak profesyonel lige uygun hale getirilmesi için özveri ile çalıştıklarını ifade etti.

“İHALE GÜN SAYIYOR”

BAL’da maçların Muharrem Gülergin Stadı’nda oynadıklarını hatırlatan Genel Kaptan Burak Erdem, “3. Lig profesyonel bir lig. Prosüdür gereği Muharrem Gülergin Stadı’nın tadilatı yapılarak kriterlere uygun hale getirilmesi gerekiyor. Kulüp Başkanımız Menderes Kutlu ve MHP İl Başkanımız Yusuf Kanlı’nın teşvikleriyle, Adana Milletvekilimiz Muharrem Varlı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’yla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 14 milyonluk bir bütçeyle mevcut stadın karşı misafir tribünü, protokol tribünü ve çevre düzenlemesi ile otopark planlamasının onayını aldık” diyerek, ihalenin 15-20 güne kadar yapılacağını söyledi.

“BAHÇELİ’YE SÖZ VERMİŞTİK”

Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu’nun, BAL ligindeyken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye söz verdiğini hatırlatan Genel Kaptan Erdem, “Adana merkezde profesyonel bir takım olmasını istediğini 3. Lig’e yükselmesini istediğini, bizi takip ettiğini biliyoruz. Biz de bu söze istinaden şampiyonluk formamızla beraber gittiğimizde stadın mevcut halini ve ikinci etabının da yapılması için kendisine bir dosya sunduk. Kendisin de ilgileneceğini söyledi. Sanırım, Spor Bakanlığına gerekli girişimler yapılmış. Onlar da Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze gerekli bilgileri verdiler” diyerek, stadın şu an mimari projesi ve zemin etüdünün hazırlandığını belirtti.

“MAÇLAR, TADİLAT BİTENE KADAR KOZAN STADI’NDA OYNANACAK”

Muharrem Gülergin Stadı’nın ihale aşamasından sonra başlanacak olan tadilatının bira zaman alacağını kaydeden Genel Kaptan Burak Erdem, ligdeki ilk maçları burada yapamayacaklarını söyledi. Alternatif saha olarak önce Ceyhan’ı düşündüklerini, ancak stadın depremden zarar gördüğü için Kozan Stadı’nda karar kıldıklarını belirten Erdem, “Muharrem Gülergin Stadı’ndaki tadilat bitene kadar maçlarımızı Kozan Stadı’nda oynamayı planlıyoruz. İmamoğlu, Kozan, Saimbeyli, Feke, Tufanbeyli başta olmak üzere tüm yöre halkını maçlarımıza bekliyoruz” diyerek, kent merkezinden gidecek taraftarlar içinde ulaşım desteği vereceklerini kaydetti.

“BAYRAK AS KAMPANYASI ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ”

Kent merkezindeki esnafların ‘bayrak as’ kampanyasına verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana 1954 FK Genel Kaptanı Burak Erdem, kampanyayı taraftar grubunun başlattığına dikkat çekti. Kampanyanın çığ gibi büyüdüğünü de ifade eden Genel Kaptan Erdem, “Kentin bizi ne kadar sahiplendiğini göstermesi açısından bizi de çok mutlu etti. Çünkü, yüzlerce insan şehrin bir çok yerinde bayraklarımızı asıyor.  Şöyle bir söylemimiz var; Bizi bağırlarına bastılar. Biliyorsunuz, ‘biz Adana’yız, Adana da biz’. Adana halkı bize gerekli teveccühü gösteriyor” şeklinde konuşarak, halkın sahiplendiğini ifade etti.

“ZEMİN KRİTERLERE UYGUN DEĞİLDİ”

Hasan Adalı Spor Tesisleri’nin bulunduğu bölgede, 1978 yılında SSK evleri yapıldığını da hatırlatan Genel Kaptan Erdem, “Burası SSK’ya ait araziyken, mahalle sakinlerinin teşvikleriyle futbol sahası olarak çok uzun yıllar kullanılmış bir tesisti. Zemini gerekli kriterlere sahip değildi. Biz öncelikle zeminin iyileştirilmesi noktasında, hem sahanın büyütülmesi, hem de zeminin iyileştirilmesi, drenajı, sulama sistemi, aydınlatmasıyla işe başladık. Şu an 80 santimetre kazı işlemlerini Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla yaptık. Drenajını Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptı” dedi.

“ADANALI RUHU MİSYONUMUZ VAR”

Tesiste yatak sayısının artırılması, üçüncü katta fitnes, doktor odası ve idari yönetim odası planlaması yaptıklarını da söyleyen Erdem, altyapıdaki oyuncular için ayrı bir saha baktıklarını belirtti. Teknik ekipte de değişikliğe gittiklerini belirten Erdem, “Altyapıya her zaman önem vereceğiz, veriyoruz. Adanalı ruhu misyonumuz var.  Adana’ya, Adanalıya nasıl hizmet edebiliriz şiarıyla yola çıktık. Genel seçimlere değil, gelecek nesillere çalışıyoruz. O yüzden de altyapıda ciddi bir yapılanma içerisindeyiz. U 16, U17, U18’de ciddi oyuncularımız var. Şu an A takımda 7-8 Adanalı oyuncu var. İddia ediyorum, 3-4 sene içerisinde bu sayı iki katına çıkacak ve bu kulüp Türk futboluna birçok oyuncu yetiştirip armağan edecek. Altyapıyı geliştirmek adına şimdi hocalarımızla akademik bir çalışma yapıyoruz” diyerek futbol okulları planladıklarını söyledi.

“FUTBOLCU ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Futbol okullarını, halı sahada antrenman yaptırmaktan ziyade altyapıdaki çocukların, yeme düzenlerinden, beslenme alışkanlıklarından, antrenman programlarından, fiziki kalitelerinden birebir ilgilenerek 3-4 yıl içerisinde altyapıdan çok ciddi oyuncu yetiştireceklerinin altını çizen Genel Kaptan Burak Erdem, “Yetiştirmek zorundayız. Çünkü taşıma suyla değirmen dönmez. Arkamızda herhangi bir kamu kurumu veya kuruluş, bir zümre yok. Dediğimiz gibi halkın takımıyız. O yüzden üretmek zorundayız” diyerek futbolcu transfer maliyetlerinin çok yüksek olduğunu söyleyerek, altyapıdan kendi yetiştirecekleri oyuncularla başarıya ulaşacaklarını kaydetti.

“ADANA’NIN, ESKİDEN FUTBOLCU REZERVİ VARDI”

Başarıyı Adanalılık ruhunu yakalayarak sağlayacaklarını düşündüğünü belirten Sportif Direktör Cafer Elek de, altyapının göz bebekleri olduğunu iddia etti. Adana 1954 FK misyonuna inandığı için tercih ettiğini ifade eden Elek, “Sebebi şuydu. Merkezden bir takım çıkmalıydı. Çıkan takım misyon görevi üstlenmeliydi. Kaliteli oyuncuların gelişimiyle alakalı ilgilendiğimiz oyuncularla alakalı altyapı, amatör ve bölgesel liglerden oyuncuları alıp doğru şekilde hem lig atlatabilmek hem de kulübe lig atlatabilmektir. Adana’nın, eskiden çok önemli bir futbol rezervi vardı. Şimdi maalesef o rezerve hakim değiliz. Oluşturabilmek için de Adana 1954 FK takımının misyonunu insanlar zamanla öğrenecek. Zaten, lige iki yıldır heyecan kattı” şeklinde konuştu.

“BİZ, ŞANSLIYIZ”

Altyapının önemli olduğunu ancak hep dilde kaldığını iddia eden Elek, “Bugün, Türkiye’nin lokomotif kulüpleri bile bunu başaramıyor. İçerideki döngüyü sağlayamadıklarından başaramıyorlar. Önce, tesis, futbolcuların oynayabildikleri, antrenman yapabildikleri, özel çalışabildikleri, kişilik ve mental gelişimi, teknik becerisi ve taktiksel becerisinin işlenebilirliği olan bir saha. En önemli kısım bu. Hakikaten taşıma suyla değirmen dönmez. Bir gün o sahada, bir gün bu sahada sporcu yetişmesi imkansız. Teknik kadronun bir kısmını dışarıdan bir kısmını Adanalılardan temin etmek istedik. Sebebi de şu. Maalesef Adanaspor ve Demirspor’da şu an için A takımın başında Adanalı hocalarımız çok fazla çalışma imkanı bulamayabiliyorlar. Adana 1954 FK, bunun için biçilmiş bir kaftan. Şu an biz de şans bulduk. Yarın bizden sonra başkaları da bulacaktır. O yüzden bu doğrultuda analiz hocamızı, aktif performans hocamızı ve kaleci hocamızı Adanalılardan seçtik” şeklinde konuşarak, aynı zamanda stat yapmak, tesis yapmak ve yarışmanın çok zor bir iş olduğunu iddia etti.

“ÇOK DİŞLİ GRUBA DÜŞTÜK”

Takım hazır değişken dişli bir gruba düştüklerini söyleyen Sportif Direktör Cafer Elek, “Bunlarla yarışabilmek için çok iyi bir psikolojiye sahip olmamız lazım. Bunun için de gerek yönetimle, gerek Burak Erdem Beyle çok fazla istişare yapıyoruz. Transferde ilk önce genç oyuncular üzerine yoğunlaştık. 5-6 oyuncu aldık. Sonra federasyon bir tüzük yayınladı. O tüzük bize çok oturdu. Bizim almış olduğumuz 10 oyuncudan 7-8 tanesi bu sisteme uydu. Federasyon, ’21 kişilik maç kadroda 2001 doğumlu 6 oyuncu bulunduracaksın. Bunun da 2 tanesini ilk 11’de oynatarak, 45 dakika oynatmak zorundasın” diyor. Biz 7 tane aldık. İki tane de içeride vardı” açıklamalarda bulunarak, diğer kulüplerin yana yana 2001-2002 doğumlu oyuncu aradıklarını söyledi.

20 TEMMUZ’DA TOPBAŞI YAPILACAK

Hazırlıkların 4 Ağustos’a kadar Adana’da devam edeceğin ibelirten Sportif Direktör Cafer Elek, “3 gün iznin ardından 7 Ağustos’ta Pozantı’da kampa gireceğiz. 14 Ağustos’a kadar burada çalışacağız. 16’sında Ankara Kızılcahamam’da bir araya gelerek, 28’ine kadar burada çalışacağız. 4 hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. 1 Eylül’de Adana’da çalışmalara yeniden start vereceğiz” şeklinde konuştu.

• kaynak: egemengzt.com

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.