MENTEŞ: DOĞAYI MAHFETMEYİN

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. DR. Selahattin Menteş çağrıda bulundu.

Gündem Yayın: 04 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 04.06.2023 12:46:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Adana Tabip Odası Başkanı, Onkoloji Uzmanı Dr. Selahattin Menteş'ten çevre duyarlılığı. Buğday hasadının başladığı Çukurova'da anız yakmalarına duyarsız kalmayan Başkan Uzm. Dr. Menteş, "Lütfen anız yakmayın. Başka çözümler de var" uyarısında bulundu..

 

"ANIZI YAKMAYIN, DOĞAYI TAHRİP ETMEYİN"
Çukurova Bölgesi'nin anız yakmaya müsait olmadığını belirten Uzm. Dr. Menteş, "Buralar sadece insanlara ait değil. Bitkiler arasında yaşayan börtü-böceklerin yanı sıra kuşlara da ait. Anızları yaktığımızda doğayı kirletmiş oluyoruz" şeklinde konuşarak tepki gösterdi.
Uzm. Dr. Selahattin Menteş'i tanıyanlar, kendisinin iyi bir Ceyhan sevdalısı olduğunu biliyor. Ceyhan'ın verimli topraklarının anızların yakılmasıyla tahrip edildiğini iddia eden Başkan Uzm. Dr. Menteş, "Bazı bölgelerde anız yakmaları devam ediyor. Bu tarlalarda hasadımızı yaptıktan sonra buralarda börtü-böcek ve kuşlar barınıyor. Eğer bunları yakmaya devam edersek hem doğayı kirletir, hem de geleceğimizi mahfederiz. Lütfen anızları yakmayalım. Başka çözümler var. Buğday sapları saman yapılabilir" diyerek anız yakmaktan vazgeçecek Ceyhanlılara peşinen teşekkür etti.

• Kaynak: egemengzt.com

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.