MHP’den Adana’da depremzedelere iftar…

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Türkiye’de depremzedelere yönelik düzenlediği “Bereket Sofrasında Gönül Birliği” temalı iftar programlarına Adana ile devam edildi.

Yaşam Yayın: 09 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 09.04.2023 12:40:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Depremzede vatandaşlarla birlikte iftar yapıldı

Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi’nde MHP Adana İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda yapılan iftarda MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, MHP MYK Üyesi Uğur Öztürk, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, il yöneticileri ve teşkilat başkanları afetzede vatandaşlarla birlikte iftar yaptılar.

Japonya bir atom bombasıyla teslim oldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, yaptığı konuşmada 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi, ‘Geçmiş olsun’ dileklerini paylaştı. Depremin büyüklüğüne dikkat çeken Yıldırım “Yaşadığımız depremlerin verdiği tahribat, yapılan tespitlere göre 500 atom bombası gücünde. Amerika, Japonya’ya bir atom bombası attığında Japonya teslim oldu. Ülkemizin yüzde 20’sine tekabül eden tahribat bu kadar büyük, acımız da büyük. Cenab-ı Allah bizi başka acılarla imtihan etmesin.” dedi.

319 bin konut bir yılda bitecek

Enkazın nasıl kaldırılacağı, insanların nasıl evlerine kavuşacağı gibi kamuoyuna pompalanan endişeleri gideren Yıldırım “Elhamdülillah depremin 45. gününde ‘Biz yapacağız’ demiyoruz, yapıyoruz. 45. günde temel atmaya başladık. Bugüne kadar 60 bin konutun yapım süreci başladı. Allah nasip ederse toplam 650 bin konut yapılacak. Bunun 319 bini bu yıl yapılacak ve bir yıl içerisinde depremzede hak sahiplerine teslim edilecek; bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Köy evlerinin de yapımı başladı. Bu yaz inşallah köy evlerinin hepsi hak sahiplerine teslim edilecek." şeklinde açıklamada bulundu.

Erdoğan ve Bahçeli binlerce konutun temelini attı

Yıldırım “Daha geçen hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımlarıyla binlerce konutun temeli atılmıştır. Bir aya kalmaz yükselmeye başlarlar. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Nasıl dün Elazığ'da yıkılanlar yapılmış ise, nasıl dün İzmir'deki depremin yaraları sarılmışsa, Van nasıl ayağa kaldırılmışsa, nasıl sel felaketindeki Bozkurt ilçesi diriltilmişse bu dönem inşallah önümüzdeki günlerde de yıkılan yüzde 20 Türkiye tekrar ayağa kalkacaktır. Şu anda toparlanma süreci başlamıştır." diye konuştu.

“Rızıkla şeytan bile oynamaz ama Kılıçdaroğlu oynamıştır”

CHP’li büyükşehir belediyelerinin olduğu illerde ve birçok yerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birçok konuda “Söz veriyorum” yazan reklam panoları kullanıldığına dikkat çeken Yaşar Yıldırım, “Biz, 2019’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü biliyoruz. Bir söz verdi bize. ‘CHP’li hiçbir belediyeden bir kişi bile işten atılmayacak’ demişti. En iyi şahitler de sizsiniz. CHP’nin kazandığı belediyelerden on binlerce personel sokağa atılmıştır, rızıkla oynanmıştır. Rızıkla şeytan bile oynamaz ama Kemal Kılıçdaroğlu oynamıştır.”

Muhalefetin konut inşaatlarına yönelik haksız ithamlarına da değinen Yıldırım “Ömründe kulübe yapmamış siyasetçinin kalkıp da TOKİ'nin eserlerine laf söyleme hakkı yoktur. Herkesin eseri ortadadır." ifadesini kullandı.

MHP Adana İl’de istişare toplantısı…

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, MHP Adana İl Başkanlığı’na da ziyarette bulundu. MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı’nın, il binasında yapılan yeni hizmet alanları hakkında bilgi verdiği Yıldırım, daha sonra milletvekilleri, MYK üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katılımıyla seçime yönelik çalışmaları istişare etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.