NACAR: "GENÇLER, SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN"

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen ‘Gençler Soruyor Eğitim Forumu’na Katıldı. Gençlerin sorularını cevaplayan Uzm. Dr. Nacar, "Mutlaka sevdiğiniz işi yapın" diye tavsiyede bulundu.

Yayın: 31 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 31.05.2024 17:48:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ilçenin 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelinen "Gençler Soruyor" isimli eğitim forumu büyük ilgi gördü. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, SASA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Kemal Öz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre DURU, İl Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü Gökhan Sezer'in katılımıyla gerçekleşen etkinlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik'in moderatörlüğünde ve ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplam 90 öğrencinin katıldığı etkinlikte, 8 Anadolu ve Fen Lisesi'nden gelen öğrenciler, alanında uzman iş insanları ve bürokrasi temsilcilerine eğitimden sağlığa, spordan sosyal yaşama kadar birçok alanda merak ettikleri soruları sordu. Öğrenciler, katılımcıların deneyimlerinden ve bilgilerinden faydalanarak gelecekleriyle ilgili daha bilinçli kararlar almayı hedeflediler.


Forumun açılış konuşmasında Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, gençlerin sorularının önemini vurgulayarak, onların sesini duymak ve ihtiyaçlarına yanıt vermek için böyle bir etkinliği düzenlediklerini belirtti. Katılımcılar da gençlerin merak ettikleri konularda bilgilendirilmesinin önemine değinerek, eğitim sistemi, kariyer planlaması ve gençlerin topluma katılımı gibi konularda önerilerde bulundular.
Foruma katılan öğrenciler ilgi gösterdikleri alanlardan biri olarak sağlık meslekleri üzerine gelecek planlarına yönelik merak ettikleri soruları İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar’a yöneltme imkânı buldular. Gençlerin sorularını yanıtlayan Dr. Nacar, sağlık mesleklerinin yoğun kişisel özveri gerektiren ve merkezinde insan sevgisi olan meslekler olduğunu belirtip ‘Gençler, mutlaka sevdiğiniz işi yapın ve işinizde en iyi olmaya çalışın, sağlık meslekleri ancak insanın severek yapabileceği bir iştir’ dedi.


Etkinlik, gençlerin katılımcılara yönelik soru-cevap bölümüyle sona erdi. Katılımcılar, gençlerin cesaretli ve bilinçli sorularını takdir ederek, onların geleceklerine yönelik umutlarını güçlendirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.