Nennioğlu: Maaş zam teklifi revize edilsin

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, "Rakamlar revize edilmeli, kanun teklifi tekrar gözden geçirilmeli" diyerek, hükümete seslendi.

Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 13:33:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
 
En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve bazı vergi artışlarını öngören kanun teklifinin TBMM Başkanlığı'na sunulurken kritik tarihin belli olduğuna değinen Başkan Nennioğlu, Sendika binasında üyelerle birlikte basın açıklaması yaparak hükümete çağrıda bulundu.
Teklifle, memur maaşını etkileyecek yüzde 17,55'lik enflasyon farkına ilave olarak seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapılacağına değinen Başkan Nennioğlu, "Kamuda yaşanan gelir dağılımında eşitsizliğin görülmesi, alım gücünün yükseltilmesi, gelir kayıplarının önüne geçilmesi enflasyon oranlarından ziyade piyasa şartlarının ve gerçek alım gücünü yansıtan oranlar dikkate alınması gerekmektedir" diyerek, halihazırda verilen tekliflerin gerçeği yansıtmadığı gibi beklentilerden çokKamu uzak olduğunu iddia etti.
CUMHURBAŞKANININ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Kamuda yaşanan gelir dağılımı adaletsizliğinin görülmesi noktasında önemli, maaşlarda artış sağlaması yönünde değerli olan düzenlemede unutulmaması gereken bir husus olduğuna dikkat çeken, Başkan Nennioğlu,"Cumhurbaşkanımızın 11.5.2023 tarihinde ifade ettiği 'en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz' sözü açık ve nettir" hatırlatması yaparak, kamu işçilerine çerçeve sözleşmesi gereği temmuz ayında yüzde 15 artış yapılacağının unutulmaması gerektiğini söyledi..

'SÖYLEM VE EYLEM UYUŞMUYOR"
En düşük memur maaşını 22 bin liraya yükselecek düzenlemeye ilave olarak, 6.. dönem toplu sözleşmede hükümaltına alınan yüzde 6 artış ve gerçekleşen yüzde 10,90 enflasyon farkı ile toplamda yüzde 17,55 artış yapılarak en düşük kamu görevlisi maaşı/ücretinin 25 bin 860 liraya yükseltilmesi halinde adil, doğru ve hakkaniyetli olan hayata geçmiş olacağını belirten Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, "Aksi takdirde söylem ve eylem uyuşmamış, kayıplar telafi edilmemiş, kamuda bozulan çalışma barışı düzeltilmemiş olacaktır. Bir diğer önemli husus, yapılacak artışın yüzdelik ve seyyanen olarak gerçekleştirilmesi noktasında hassas davranılması konusudur. Yüzdelik artış gerektiğinden fazla kısıtlı, seyyanen artışı çokyüksek tutacak düzenlemenin, kamu görevlileri arasında maaş skalasını, hiyerarşiye ve kademeyi bozacağı bilinmelidir. Katsayılarda yapılacak düşük oranlı artış, diğer ödemeleri olumsuz etkileyecek, toplamg elirde negatif sonuç doğuracak, maaş/ücretlere oransal yansımayı azaltırkensorunlarıbüyütecektir" şeklinde konuşarak, toplu sözleşme masasının yetkilisi ve imza tarafıyla istişare edilerek sürecin doğru yürütülmesi, doğru kararlar alınması ve ince ayarların yapılması gerektiğine vurgu yaptı.
ILO STANDARTLARINA GETİRİLMELİ
Memur maaşlarına yapılacak olan yüzde 17,55 oransal zammın nöbet ücretlerine yansıtıldığı zaman komik rakamların ortaya çıktığını da ifade eden Başkan Nennioğlu, gece nöbet tutan,ailesinden, eşinden, çocuğundan feragat eden tüm çalışanların nöbet ücretlerinin İLO standartlarına getirilmesi gerektiğini söyledi.
Verilen 8 bin 77 lira seyyanen zammın ek ödeme olarak verildiğini belirten Başkan Nennioğlu, nöbet ücretlerini ek ödemeleri ve teşvik ödemelerini güdük hale getirdiğine dikkat çekti. Ayrıca, çalışanların vergi yükünü artırdığına ve emeklileri yoksulluğa mahkum ettiğine vurgu yapan Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, "Kamuda ücret politikasının sağlanabilmesi, sınıflar arası dengenin ve iş barışının daha dabozulmamasını teminen verilen kanun teklifi revize edilmelidir. Kanun teklifi kamuda görev yapan tüm sınıfların beklentilerini karşılayacak, yüzlerini güldürecek ve alım gücünü artıracak yeni rakamlarla tekrar güncellenmelidir. Tüm zor şartlarda gece-gündüz demeden pandemide, depremde canı pahasına görev yapan tüm çalışanlarımızın alın terinin son damlasına kadar savunucusu olacağımızı bildiriyoruz" diyerek, gerçeklikten uzak hiçbir teklifi kabul etmediklerini deklare etti.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.