NENNİOĞLU: MOBBİNG UYGULANIYOR

Bekir Nennioglu: *Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennoğlu, Adana Valiliği Defterdarlık Önünde Basın Açıklaması Yaptı.

Gündem Yayın: 02 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 02.07.2024 12:55:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennoğlu, Adana Valiliği Defterdarlık önünde yapılan haksızlıklara karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Büro Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri de katıldı. Başkan Nennioğlu, yapmış olduğu açıklamasında önemli konulara değindi.

Nennioğlu, açıklamasında şunları söyledi:
"Büro Memur-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanlığı olarak, bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, Adana Defterdarlığı ve bağlı birimlerde temsilcimize yapılan mobbing, sürgün ve yıldırma işlemleridir. Çukurova Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan işyeri temsilcimiz, Mal Müdürü tarafından sistematik bir şekilde mobbinge maruz kalmıştır. Bu durum, son olayla birlikte çekilmez bir hal almıştır.

Temsilcimiz, uzun yıllardır ödeme işlerini yapmaktadır ve bugüne kadar hiç kimseye haksızlık ve hukuksuzluk yapmamıştır. Çalışan memur hata yapabilir, ancak kasıt ve kamu zararı yoksa bu durum telafi edilebilir. Aksi halde, hata yapmamak için çalışmamak ve oturmak gerekir ki bu, devlet memuruna yakışmayan bir hareket olur. Kasıt olmadan yapılan bir hatadan dolayı işyeri temsilcimizin başka bir yere tayini çıkarılarak mobbingin en ağır şekli uygulanmıştır. Mal Müdürü tarafından makamından kovulmuş, bu duruma Adana Defterdarı da alet olmuştur.

Bugün burada, hakkını savunan üyemizin ve temsilcimizin hakkını savunan Büro Memur-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanımıza, Defterdar tarafından saygı ve nezaket sınırlarını aşan ukala bir tavırla müdahale edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Adana Defterdarı, işyeri temsilcimizin tayininin Adana Valimiz tarafından yapıldığını ifade ederek valimizi bu işin içine dahil etmiştir. Bu, bardağı taşıran son damla olmuştur. Yapmış olduğu hukuksuz işleme kılıf bulmaya çalışan defterdarın yaptığı adaletsizliği kabul etmek mümkün değildir.

4688 sayılı yasanın vermiş olduğu yetki ile hareket eden sendika başkanımızın sendikacılık yapması engellenmiştir. Hepinizin bildiği üzere, üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak anayasal güvenceye ve ILO sözleşmelerinde güvence altına alınmıştır. Tüm şube başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve temsilcilerimiz, haksızlık karşısında dimdik duracaktır ve durmaya devam edecektir.

Defterdar Bey, kendi kurumlarında ve bağlı kuruluşlarında yapılan mobbing, saldırı ve sürgünlere kayıtsız kalmakta ve olayları geçiştirmektedir. Bu olayların bir an önce son bulmasını ve temsilcimizin derhal görevine iade edilmesini istiyoruz. Her halükarda, hukuki mücadelemiz bu konuda sonuna kadar devam edecektir. Memur-Sen, her daim haksızlığa uğrayan çalışanların yanında olup, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini sonuna kadar gözetecektir.

Bu olayların bir daha yaşanmaması için defterdarlık makamını, üyelerimize karşı daha duyarlı ve adil davranmaya davet ediyoruz. Teşkilat olarak, adaletin ve hukukun yanında yer alacağız ve bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.