NENNİOĞLU: TÜM ADANA KAPSAMA ALINSIN

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, Adana genelinin tamamının afet yardımı kapsamına alınmasını istedi.

Sağlık Yayın: 12 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 12.05.2023 15:36:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Başkan Bekir Nennioğlu’nun yaptığı basın açıklamasında Başkan Yardımcıları Feridun Altıparmak, Süleyman Bora Mesutoğlu, Mehmet Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Şadiye Adamhasan ve Sağlık-Sen Üst Kurul Delegesi hazır bulundu.

“GÜVENİMİZ TAM”

7267 sayılı Cumhurbaşkanı kararının ekinde afet bölgesinde görev yapan ve geçici görevlendirilen kamu çalışanlarına 6 ay süreyle 2 bin 60 TL tazminat+972 lira fazla çalışma ücreti olarak toplamda 3032 lira ödeme yapılacağı yönünde karar çıktığını hatırlatan belirten Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Hasarlı ve kullanılamaz durumda olan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Sarıçam ilçesinde olmasına rağmen eklenmemiştir. Son 3 ayda yüzlerce deprem olan ve depremden dolayı heyelan altında kalan 4 öğretmenin şehit olduğu kuzey ilçelerimiz Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke, Aladağ ve İmamoğlu ilçeleri de kapsama dahil edilmemiştir” şeklinde konuşarak, yapılan yanlışın düzeltilip Adana genelinin kapsama dahil edilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan güveninin tam olduğunu ifade etti.

Sağlık-Sen Adana Şubesi olarak asrın felaketinden sonra sağlık çalışanlarının maddi olarak haklarının ödenmesini ve rahat bir şekilde çalışmasını daha önce yaptıkları basın açıklamalarında dile getirdiklerini ifade eden Başkan Nennioğlu, sağlık çalışanlarının hem depremzede hem de sağlık çalışanı olması nedeniyle maddi kayıplarının engel olunmasını talep ettiklerini hatırlattı.

“10 İLÇEMİZ KAPSAMA DAHİL EDİLMEDİ”

Sağlık çalışanlarının çabasını görmezden gelmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini yineleyen Sağlık-Sen Adan Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Kararnamenin birinci maddesine göre tüm kamu kurum, ve kuruluşlarında görev yapan ve buralara görevlendirilen, sözleşmeli ve kadrolu tüm kamu görevlilerinin bu tazminatı alması gerekmektedir. Dolayısıyla Aile Hekimliği ve Çalışanlarının ve 663 sayılı KHK ile sözleşmeli çalışanların da yararlanacağı bir karar olduğu kanaatindeyiz.  Ancak, Adana’nın 10 ilinin kapsama dahil edilmemiştir” dedi.

Son üç ayda yüzlerce deprem olan depremden dolayı heyelan altında kalan 4 öğretmenin şehit olduğu kuzey ilçeleri Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke, Aladağ ve İmamoğlu’nun kapsama dahil edilmediğini yineleyen Başkan Nennioğlu, “Yapılan yanlışın düzeltilip Adana genelinin kapsama dahil edilmesi konusunda sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.