Orkun: İktidar görevini siyasetten arı olarak yapmalı

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı, Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı Cezmi Orkun,

Siyaset Yayın: 13 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.02.2023 21:57:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı, Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı Cezmi Orkun, iktidara çağrıda bulunarak, EMASYA protokülünün neden iptal edildiğini sorup, "İktidar temsilcilerinden beklediğimiz ise görevinizi siyasetten arı olarak yapmanız, milletimizin refah ve huzurunu sağlamak için çaba sarf etmenizdir. Yani MUKTEDİR olmanızdır" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Orkun, Genel Kurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın arasında 7 Temmuz 1997 tarihinde imzalanan ve askere toplumsal olaylara müdahale yetkisi veren (5442 sayılı il idaresi kanunu "11/d maddesi" gereğince alınması gereken müşterek tedbirlere ilişkin) Emniyet Asayiş ve Yardımlaşma Protokolü (EMASYA) imzalandıktan 13 yıl sonra 4 Şubat 2010 tarihinde iptal edildiğine dikkat çekerek, altı yıl sonra 14 Temmuz 2016 tarihinde tekrar uygulamaya alınan söz konusu protokolün 11 Aralık 2018 tarihinde (iki yıl sonra) tekrar iptal edildiğini hatırlattı.


"BİR ÇOK İNSAN KADERİNE TERK EDİLDİ"
Uygulamada olmayan bu protokolün 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bir gün önce uygulamaya alınmasının oldukça manidar olduğunu vurgulayan Orkun, "Bu protokol sayesinde 1999 Gölcük depreminde TSK aktif olarak sahaya inip birçok insanımızın kurtarılması sağlanmıştır. Ancak, EMASYA protokolü iptal edilmemiş olsaydı 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde TSK, 1999 depreminde olduğu gibi anında bölgede olacak ve protokolün gereğini yerine getirmiş olacaktı. TSK belli ki aldığı gecikmiş talimat nedeniyle deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarına ancak üçüncü gün itibarıyla dahil olmuştur. Bu gecikme nedeniyle kurtarılması mümkün olan birçok insanımız göçük altında kaderine terk edilmiştir" diyerek, bunun kesinlikle kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Bu protokolün iptal gerekçesinin ne olabileceğini de sorgulayan Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, asker ve sivilin el ele olmasının iktidarı neden korkuttuğunu anlamanın mümkün olmadığını iddia etti.
"İNSANLAR, İMAR AFFIYLA KENDİLERİNE MEZAR SATIN ALDI"
"İnsan hayatı bu kadar ucuz galiba" diyerek açıklamasına devam eden Orkun, "Çünkü; mevcut yönetim 2018 yılında Kayıt dışı derme-çatma kaçak yapılara imar affı getirdi ve 2019 yılında Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay mitinglerinde milyonlarca vatandaşın bu aftan faydalandığını övüne, övüne anlattı. Bugün bu bölgede yaşanan felaket insanlarımızın bu af ile kendilerine mezar satın aldıkları görülüyor. Ayrıca, Müteahhitler yanında bu yapılara izin verenler için savcılar neden harekete geçmiyor? Depremzedelere yardım amacıyla üniversiteleri kapatmak demek, ülkemiz geleceğini karartmak demektir. Bu karardan hemen vaz geçilmelidir. Kira yardımı, nakit yardımı, depremzedeler için konutların 1 yıl içerisinde yapılacağı gibi söylemler ne ölçüde gerçekleşir göreceğiz. Fıkra bu ya; Günün birinde Hoca'nın da içinde bulunduğu topluluktan birisi; “Hocam, kime adam denir?” deyince; Hoca Efendi, adamın nefes almasına bile fırsat vermeden; “Canım, bunu bilmeyecek ne var, elbette söylediğini duyana” der" dedi.
Kendilerinin yürütme erklerini, yapılamayan işlemler ve eksiklikleri belirterek uyarı görevini yerine getirdiklerini hatırlatan Orkun, şöyle devam etti:
"Özetlersek;
• EMASYA protokolü neden iptal edildi diye soruyoruz,
• İmar affı ile insanlarımıza yapılanın iyilik değil kötü sonuçlara sebep olduğunu hatırlatıyoruz,
• Koordinasyon ve organizasyon yetersizliğinin can kaybının artmasına sebep olduğunu, milletimizin tek yürek olup yaptıkları yardımları siyasi amaç doğrultusunda kullanma amacının yanlış olduğunu,
• Çadır, su, elektrik ve seyyar tuvaletlerin yokluğunu, hijyen şartlarının olmadığını
Söylüyoruz. Yani biz DOĞRU Parti temsilcileri olarak görevimizi yapıyoruz. Siz iktidar temsilcilerinden beklediğimiz ise görevinizi siyasetten arı olarak yapmanız, milletimizin refah ve huzurunu sağlamak için çaba sarf etmenizdir. Yani MUKTEDİR olmanızdır."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.