RAMAZAN TEMELKURAN'IN BEKLENEN KİTABI ÇIKTI

Ramazan Temelkuran, Türk edebiyatına önemli katkılar sağlayan bir yazar ve araştırmacı olarak tanınıyor.

Kültür Yayın: 21 Temmuz 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.07.2024 13:24:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Şiirleri ve tarihi, ilmi konuları ele alan kitaplarıyla geniş bir okur kitlesine hitap eden Temelkuran'ın son zamanlarda raflardaki yerini alan iki yeni kitabı da bu geleneği sürdürüyor.

Özellikle çocuk kitaplarıyla bilinen ve genç nesillere yönelik eserler kaleme alan Temelkuran, ilmi ve dini bilgileri akıcı bir dille anlatarak nesiller arası aktarımı sağlıyor. Bu sayede kültürel ve manevi değerlerin yaşamasına katkıda bulunuyor.

Son eserleri "USULU'L HEDİS" ve "DESTANA MÎR MIHEMEDE EYYUBÎ" ise Kürtçe olarak yazılmış olup, Kürt edebiyatına önemli bir zenginlik katıyor. Bu eserler, hem dilin zenginliğini korumak hem de Kürt kültürünü daha geniş bir okuyucu kitlesiyle buluşturmak amacı taşıyor.

Ramazan Temelkuran'ın eserleri, her yaştan okuyucuya hitap ederek bilgi birikimini topluma aktarmayı ve bilinçlenmeyi teşvik ediyor. Onun gözünden okuyan toplumların, daha bilinçli ve geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanabileceği vurgusu eserlerinde kendini gösteriyor.

Yorumlar (2)
Sabri Ağırman
20.08.2024 13:26
Rabbim razı olsun hocam insanlar için böyle değerli kitaplar yazmanız çok kıymetli Rabbim iki cihanda da sizi nuruyla aydınlatsın.
ZEKİ Y***** ADI*****
21.07.2024 20:09
Rabbim siz değerli üstadlar dan razı gelsin inşallah. Rabbim okuyup amele dönüştürmeyi ümmeti Muhammede nasip etsin. AMİN
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.