SARHOŞ VE BIÇAKLI SURİYELİ'Yİ MUHTAR ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Bu olay, Adana'nın Yüreğir İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde gecenin geç saatlerinde meydana geldi.

Asayiş Yayın: 29 Haziran 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 29.06.2024 09:40:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ÖZEL HABER: HÜSEYİN AZAR

Sarhoş olduğu öğrenilen bir Suriyeli göçmen, elindeki büyük bir bıçakla mahalledeki çöp konteynerlerini devirmeye başladı. Olayı fark eden mahalle sakinleri, durumu hemen mahalle muhtarı Önder Üzüm'e bildirdi.

Muhtar Üzüm, aldığı bilgi üzerine hızlıca olay yerine gelerek duruma müdahale etti. Üzüm, Suriyeli göçmenin elinde büyük bir bıçak ve belinde bir şiş olduğunu fark etti. Göçmenin, cadde üzerinde "Burayı dağıtırım. Kimse karışamaz" diye bağırdığını duydu. Mahallede oturup oturmadığını sorduğunda, göçmen ağabeyinin yanına geldiğini söyledi.
Muhtar Üzüm, "Niye konteynerleri deviriyorsun?" şeklinde bir soru yönelttiğinde, Suriyeli göçmen "Dağıtırım. Git Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet et" şeklinde karşılık verdi. Kendisiyle sert bir şekilde konuşmaya devam eden Suriyeli göçmene, muhtar olduğunu belirten Üzüm, sert konuşmaların devam etmesi üzerine müdahale etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Önder Üzüm

"ELİNDE BIÇAK BELİNDE ŞİŞ VARDI"
Olay yerinde bulunan birkaç mahalle sakininin yardımıyla, Muhtar Üzüm Suriyeli'yi etkisiz hale getirip elindeki bıçak ve şişleri aldı. Daha sonra çağrılan polis ekiplerine durumu bildiren Üzüm, göçmeni polise teslim etti.
Muhtar Üzüm, mahallede huzurun ve düzenin korunması gerektiğini vurgulayarak, "Mahallemize kimsenin zarar vermesine izin vermeyiz. Güvenliğimizi tehdit eden her türlü duruma karşı teyakkuzdayız" dedi. Mahalle sakinleri de muhtarın hızlı ve cesur müdahalesini takdir etti.
Olay sonrasında Suriyeli göçmenin, polis tarafından gözaltına alındığı ve ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü öğrenildi. Olayın ardından mahallede güvenlik önlemleri artırıldı ve benzer durumların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi. Mahalle sakinleri, yaşanan bu olayın bir daha tekrarlanmaması için yetkililerden daha fazla önlem alınmasını talep etti.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.