TANBUROĞLU, “SEÇİMİN ŞAMPİYONU BİZİZ”

CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 31 Mart yerel seçimler sonuçlarını değerlendirdi.

Siyaset Yayın: 07 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 07.05.2024 12:50:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 31 Mart yerel seçimler sonuçlarını değerlendirdi.

Şirinpark Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Tanburoğlu, 9 belediyeyi kazandıklarını hatırlatarak, bir tanesini de çok az bir farkla kaybettiklerini ifade etti.

Seçimi kaybettikleri ilçeler için analizlerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Tanburoğlu, parti olarak Türkiye genelinde büyük bir başarı yakaladıklarını söyledi. “Futbol diliyle konuşmak gerekirse şampiyon biziz” diye sözlerini sürdüren Tanburoğlu, herkesin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

“DEĞERLENDİRMELERİMİZ SÜRECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha çok sokakta, daha çok alanda ve herkesin yanında olma şiarıyla yola çıktıklarına vurgu yapan Başkan Anıl Tanburoğlu, bu noktadan sonrasında da aralarında olarak toplantılar yaparak 6 aylık dönemin yanı sıra seçimi değerlendireceklerine dikkat çekti.

Bir soru üzerine, Seyhan Belediyesi eski başkanı Akif Kemal Akay’a atıfta bulunan Başkan Tanburoğlu, akraba kayırmacılığına kurumsal olarak karşı olduklarını söyledi.. Bunun karşısında da duracaklarını açıkca ifade ettiğini belirten Başkan Tanburoğlu, “Bununla alakalı herhangi bir şey ortaya çıktığında dahi kendi pozisyonumuzu hatırlatmakla hiçbir çekince görmüyoruz” dedi.

“SARIÇAM’DA OYLARIN YAKIN OLDUĞUNU BİLİYORDUK”

Sarıçam İlçesi seçimine de değinen Başkan Tanburoğlu, burada değişen bir ilçe sosyolojisine dikkat çekti. Çukurova ilçesindeki olası CHP seçmenlerinin Sarıçam’a doğru göçüne vurgu yapan CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, “14 bin 900 Çukurovalı ve bunların çok büyük bir kısmı CHP seçmeni olarak Sarıçam’a taşınmıştı. Bir diğeri ise Sarıçam, siyasi olarak her zaman sanki Cumhur İttifakı’na bırakılmış, orada onlar çok güçlü, bizim çok finale kalamayacağımız bir siyasi bitimine sahip gibi görünüyoruz. Su sebeple de bir önceki seçimde de biliyorsunuz, oranın adayını ittifakla girdiğimiz için İYİ Parti’ye bırakmıştık. Biz bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıyla, CHP içinde çıkan bir adayla, Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün bir adayıyla seçime girmeye karar verdik. Bu stratejimizin bir bakıma 2029 seçimlerine yönelik bir adaydı. Yani Sarıçam halkının altı oka yönelmesinin mümkünlüğünü başlatmamız gerekiyordu ve bu 14 bin 900 seçmenle beraber örgütün içinden çıkan bir aday, bir sinerji oluşturmuş, bu sinerji bizi başa baş yaklaştırdı. Ama şunu gördük; yani biz hiçbir zaman anketlerde Sarıçam’da öne geçemedik. Fakat çok yakın olduğumuzu biliyorduk. Sarıçam’da da zannedersem bu algı biraz daha erkenden oturtulabilseydi Sarıçam’da da önde bitirebilme imkanımız olacaktı. Çünkü, orada hem tüm stratejimiz hem de Sarıçam Belediye Başkanı’nın çok uzun yıllardır eksik bıraktığı şehrin Büyükşehir Belediyesi tarafından doldurulmaya başlanması zaten Türkiye’de olan bir seçimin Sarıçam’a bir etkisi vardı. Bu etkiden çok pozitif faydalandık” şeklinde konuşarak Pozantı seçiminde bunun çok fazla etkisini alamadıklarına değindi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.