TARİHİ MAĞLUBİYET: 1-6

Trendyol Süper Lig'in 36. hafta mücadelesinde Gaziantep FK, Adana Demirspor'u deplasmanda 6-1'lik farkla mağlup ederek tarihi bir galibiyete imza attı.

Spor Yayın: 12 Mayıs 2024 - Pazar - Güncelleme: 12.05.2024 22:34:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gaziantep FK'lı oyuncular bu galibiyetle birlikte puanını 38'e yükseltip küme düşme potasının üzerine çıktı. 

FİLİSTİN RÜZGARI
Maraton kuzey alt tribünde yeralan Adana Demirspor taraftarı Türk ve Filistin bayrakları açarak İsrail'i protesto etti. Ellerindeki dövizlerde Selam sana Aksa, savaşa hayır, yaşasın Filistin yazılı taraftarlar, "Diren Filistin, zafer senin olacak" müziği eşliğinde Dabke dansı yaptı... Tribunler uzun süre şarkıya eşlik etti.

Sağanak yağmur altında oynanan karşılaşmada rakibini 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Gaziantep FK hayati bir 3 puan elde etti.

İLK GOLDEN SONRA MAÇA ARA VERİLDİ
Gaziantep FK, mücadelenin henüz 11. dakikasında deplasmanda Draguş'un golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından santra yapılmadan önce yoğun yağış nedeniyle 12. dakikada mücadeleye ara verildi. Ardından hakem ve oyuncular sahaya geri döndü ve karşılaşma 21. dakikada yeniden hareketlendi.

BALOTELLİ'YE DİREKT KIRMIZI KART
Temponun neredeyse hiç düşmediği maçta Adana Demirspor, 31'de Mendoza ile skoru 1-1'e getirdi. Bu golden 1 dakika sonra 32'de Markovic, Gaziantep FK'yi 2-1 öne geçirdi. 39. dakikada Adana Demirspor'un yıldızı Mario Balotelli, topsuz alanda ceza sahasında rakibine yaptığı hareketin ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İlk yarı sona ermeden 45+7'de Djilobodji, Gaziantep FK'yi 3-1 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

FARKA GİTTİ
Adana Demirspor'un 10 kişi kalmasının ardından oyuna hakim olan Gaziantep FK, 67'de Mustafa Eskihellaç ile farkı üçe çıkardı. 77'de Draguş skoru 5-1'e getirirken 90'da Badji, skoru 6-1 olarak tayin etti. Bu sonuçla puanını 38'e çıkan Gaziantep FK, küme düşme potasının üzerine çıktı. Orta sıralarda bulunan Adana Demirspor ise 44 puanda kaldı.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.