Türkeş: Adana’nın sorunlarını bilerek göreve talip oldum

.

Siyaset Yayın: 21 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.01.2024 12:37:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı, Adana Milletvekili, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş Taş, “Sarıçam çöplük meselesinden yapılmayan ek metro hatlarına kadar kentin tüm sorunlarını bilerek göreve talip oldum” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının ilan edildiğini ve İYİ Parti’nin bu hamlesinin Adana’da büyük bir heyecan doğurduğunu ifade eden Türkeş, “Adaylığımızla, Türkiye siyasetini olduğu gibi Adana siyasetini de iki kutuplu görmeye alışkın çevrelerde tedirginlik oluşmuştur. Buna karşılık,  üçüncü yolun demokrasimize katacağı alternatife hasret insanlarımızda ise memnuniyete yol açmıştır” şeklinde konuşarak, Adana’da gördüğü destek ve heyecanın doğru yolda olduklarının en büyük ispati olduğunu söyledi.

“HASMIMIZ, MİLLETİ BÖLENLERDİR”

Adana seçmenini ’40 katır 40 satır’ mahkumiyetinin dışında bir alternatife kavuşturdukları için, iki kutuplü siyaset sahiplerinin bundan endişe duymasını anladığını belirten İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş Taş, “Siyasi partiler bizim rakibimiz veya hasmımız değildir. Bizim rakibimiz varsa, hasmımız varsa o da milleti bölen, onu bloklaşmaya, kamplaşmaya zorlayan iki kutuplu siyaset anlayışıdır. Milli birliğimize de zarar veren bu kamplaşmayı önlemek adına hem ülke genelinde hem de Adana’da İYİ Partililer olarak elimizi taşın altına koymuş bulunmaktayız. Çünkü bu anlayışı, parti veya ideoloji kaygısıyla değil, ülke ve millet kaygısıyla hayata geçirmiş durumdayız. Aday tanıtım toplantısında verdiğimiz ilk sözlerden biri “CHP’li belediyenin işten çıkarttığı 4 bin personelin yeniden işe alınacağıydı. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, ağır bir yaraya parmak basan bu sözümüz Adana’da büyük yankı bulmuştur. Partizanca yapılmış adaletsizliği çözmek için verdiğimiz bu söz çok büyük bir oranda destek görmüş, bazı çevrelere ise rahatsızlığa yol açmıştır” diye konuştu.

“SÖZ VERİYORUM”

Siyasette bunların normal karşılanması gerektiğine dikkat çeken Türkeş, siyasetçilerin kendi önceliklerinin değil, ekmeğinden edilenlerin hak mücadelesi olacağını söyledi. Kendileri için esas olanın partizanlık ve adaletsizlik mağdurunun Adanalılar olduğuna da vurgu yapan, “Yine söz veriyorum: Belediyeler için asfalt önemlidir, ulaşım önemlidir, altyapı önemlidir, kent estetiği önemlidir, peyzaj önemlidir, sosyal yardımlar önemlidir ama adalet hepsinden öncelikli ve önemlidir.  O yüzden Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığımız gün şehirde ilk önce adaleti inşa etmeye başlayacağız. Onun da ilk adımı, adaletsizlikle işinden atılmış hemşerilerimizin işlerine iadesi olacaktır” şeklinde konuşarak bu konudaki tek muhatabının adaletsizliğin kaynağı olan şimdiki CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi olduğunu iddia etti.

“AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIM”

Göreve talip olurken Adana’nın tüm sorunlarını bilerek talip olduklarını belirten Türkeş, “Sarıçam çöplük meselesinden yapılmayan ek metro hatlarına kadar. Halk ekmekten imar rantına kadar. Kırsaldaki yerleşik alan sınırları meselesinden orman vasfını kaybetmiş alanlara kadar. Adana’ya yerleşen sığınmacıların oluşturduğu gettolardan D-400 karayolunun alt bölgesinde yaşanan asayişsizliğe kadar. İmarda yoğunluk arttırılırken yol yapılmayışından altyapı ihmaline kadar. Su fiyatlarının fahişliğinden hava kirliliğine kadar. Bütün sorunlara hakimiz ve bu şehri küllerinden yeniden diriltmeye talibiz. Zorluklar biliyoruz ama bütün bu zorlukların üstesinden iyilerin adaletiyle, merhametiyle, aklıyla ve cesaretiyle geleceğiz” şeklinde konuşarak, asla ayrım yapmayacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.