TÜTÜNSÜZ ÇALIŞMA ORTAMI OLUŞTURULUYOR

Tütünsüz Fabrikalar Projesi İmza Töreni: Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Adana OSB ile İlk Adımı Atıyor!

Sağlık Yayın: 02 Haziran 2024 - Pazar - Güncelleme: 02.06.2024 11:16:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) arasında gerçekleşecek olan "Tütünsüz Fabrikalar Projesi" kapsamında ilk adımı atıyoruz. Bu proje, işletmelerde tütün ve elektronik sigara kullanımını azaltmayı ve tütünsüz bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, gönüllülük faaliyetleri ve etkinlik atölyeleriyle de desteklenecektir.

İmza töreni, 31 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00'te Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Bu törende, Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Adana OSB arasında tütünsüz fabrika protokolü imzalandı ve proje ilk adımıyla resmiyet kazandı. Protokol imza törenine projenin ilk uygulanacağı fabrika olarak, Omnia Nişasta Fabrikası ve onlara İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hizmeti veren Maki OSGB de katıldı. Adana Gönüllüleri Derneği atölye etkinlikleriyle projeye destek olacaktır.

Projenin ilerleyen safhalarında, Adana OSB Bünyesinde bulunan birçok fabrikada yapılacak çalışmalarla, çalışanların sigarayı bırakmaları ve tütünsüz bir hayata merhaba demeleri için gerekli eğitici faaliyetler icra edilmesi hedeflenmektedir.

Tütünsüz Fabrikalar Protokol İmza Törenine Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, İl Sağlık Müdürlüğü Proje Ar-Ge Birim Sorumlusu Reşan Arlıer, Adana OSB adına Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Omnia Nişasta adına Genel Müdür Kürşat Karabörk ve Maki OSGB yetkilileri katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.