YAPAY ZEKANIN TİCARİ HAYATA KATKISI TARTIŞILDI

Yeni ürün ve hizmet geliştirmeye katkı sağlamak, küresel ölçekte verimlilik ile üretkenliği artırmak ve sorunları çözerek hayat kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olmayı hedefleyen yapay zeka uygulamalarının ticari hayata yönelik katkısı masaya yatırı

Bilim Yayın: 13 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 13.06.2024 15:17:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adana Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Ticari hayatta yapay zeka' konulu panelin açılışında konuşan Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, yapay zekâ konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Birçok insanın yapay zeka konusunda fazla bilgiye sahip olmadığını anımsatarak, “Tahmin ediyorum gelecekte her konuda yapay zeka çok fazla öne çıkacak. Bu konuda topluma katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

TAŞAR: "TİCARETİN HER ALANINDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPMAYI ZORUNLU HALE GETİRDİ"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Genç Girişimler Kurulu Başkanı Mert Taşar ise, dijital çağın getirdiği hızlı değişimlerin, ticaretin her alanında köklü değişiklikler yapmayı zorunlu hale getirdiğini söyledi. Yapay zekanın da bu değişimin en önemli unsurlarından biri olduğunu anımsatan Taşar, genç girişimciler ve iş insanları olarak bu değişime katılmak ve ayak uydurmanın önemine işaret etti. İş dünyasından sağlık sektörüne, müşteri deneyiminden lojistiğe, pazarlamadan ürün geliştirmeye, ulaşım alanından güvenlik sektörüne kadar her alanda yapay zekanın sunduğu imkanları ve potansiyelini kullanarak, işletmeleri daha verimli, daha karlı ve rekabetçi hale getirebilmenin mümkün olduğunu aktaran Taşar, “Yapay zekâ sadece büyük ölçekli şirketler için değil, her ölçekten işletme için büyük fırsatlar sunuyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yapay zekanın sunduğu verimlilik ve inovasyon fırsatlarıyla büyük atılım yapabileceklerini düşünüyorum. Bu nedenle yapay zekâ eğitimi alarak hem kişisel hem de iş hayatımız için önemli bir adım atacağımızı umuyorum.” diye konuştu.


Taşar, TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu olarak ilerleyen zamanlarda yapay zekâ ile ilgili lise ve üniversitedeki öğrencilere yönelik eğitimler organize etmeyi sonrasında ise bir yarışma düzenleyip gelişen teknolojiye katkı sağlamak hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.


KATILIMCILARA BİLGİ VERİLDİ
"Ticari hayatta yapay zekâ" konulu panelde; Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Açıkkar "Yapay zeka nedir, nasıl çalışır, öğrenme yöntemleri ve uygulamaları", Provera Telekomünikasyon ve Bilgi İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'nden Yusuf Şahin "Telekomünikasyonve iletişimde yapay zeka", Platon Bilişim Akademi'den Dr. Erinç Ali Menteş "Ticari hayatta yapay zeka kullanımı ve uygulamaları" konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.