Yörük Türkmen Şöleni’nde geri sayım başladı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’nin basın lansman toplantısı Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nda gerçekleştirildi.

Kültür Yayın: 02 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 02.05.2024 13:06:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu yıl 20. Düzenlenecek olan şölen hakkında açıklamalarda bulunan Hoca Ahmet Yesevi Federasyonu ve Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü Uluslararası 20. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni Başkanı İsmail Demirdüzen, “Şölenimizde Adana ve Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen ve kardeş STK’lar ile birlikte ‘Sen ben yok, biz varız. Biz de Türk Milletiyiz’ diyerek yaylaların şahinleri, kentlerin sessiz çoğunluğu Yörük Türkmenlerin kültürü, birlik ve beraberliği, vatan ve millet sevgisi, devlete olan sıkı sadakatlerinin gösterileceği bir program hazırladık” diye konuştu.

3 GÜNLÜK YOĞUN ETKİNLİK

Adana Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi ve 14 ilçe belediye başkanlığının katılımıyla Sarıçam Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini belirten Başkan Demirdüzen, Adana Şehir Merkezi ve Sarıçam Mustafalar Mahallesi’nde; Yörük Ormanı Park Şenlik alanında etkinliklerin yapılacağını ifade etti.

3 gün sürecek şölen programı ve katılan sanatçı ve etkinlikler hakkında da bilgiler veren Komite Başkanı İsmail Demirdüzen, “Adana şehir merkezi ile Sarıçam Yörük Parkı arasındaki mesafe 15 kilometre. Vatandaşlarımız özel araçlarıyla gidebileceği gibi Adana Büyükşehir Belediyesi araçları da ring seferleri 15 dakikada bir normal güzergahlarından şölen alanına taşıyacaklar” diye konuştu.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da şölene ünlü simaların katılacağı müjdesini veren Başkan İsmail Demirdüzen, şölenin huzur içerisinde gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığını kaydederek, tüm vatandaşları davet etti.

TERTİP KOMİTESİNDE KİMLER VAR?

Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü Uluslararası 20.Çukurova Yörük Türkmen Şöleni Tertip Komitesi;

1- İsmail Demirdüzen- Hoca Ahmet Yesevi Federasyonu Başkanı Tertip Komitesi Başkanı

2- Cenap Erol- Toroslar Federasyonu Başkanı

3- Hüseyin Yıldırım- Adana Yörükler Derneği Başkanı

4- Mahmut Nimet Dalkır- Çukurova Oğuz Boyları Derneği Başkanı

5- Arif Öztürk- Akdeniz Yörük Türkmenler Derneği Başkanı

6- Osman Beğ- Türkistanlılar Derneği Başkanı

7-  Tufan Tunç- Dadaloğlu Avşarlar Derneği Başkanı

8- İbrahim Özden- Dünya Türkmenler Birliği Gen. Başk Yard.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.