Yüreğir Devlet zor da olsa kazandı: 3-2

Sağlık-Sen Adana Şubesi Gençlik Kolları’nın düzenlediği Özgür Özsoy Futbol Turnuvası’nın çeyrek final maçında Ruh Sağlığı ile karşılaşan Yüreğir Devlet Hastanesi zor da olsa maçtan 3-2 galip ayrılarak yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

Spor Yayın: 10 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 10.05.2023 23:57:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Yüreğir Devlet Hastanesi yarı finalde Ceyhan Devlet Hastanesi-Adana Şehir Hastanesi Yetişkin Acil takımlarının kazananı ile oynamaya hak kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın henüz başında 2. Dakikada Yunus’un kornerden gönderdiği topu, Yuusuf güzel bir kafa vuruşu ile ağlara gönderince Ruh Sağlığı 1-0 öne geçmiş oldu. Golden 4 dakika sonra Coşkun golle karşılık vererek durumu 1-1’e getirdi. Bu yarıda başka gol olmayınca ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda her iki takım da skoru değiştirmek için mücadele etti. 30. Dakikada, Ahmet ceza sahası içinde topa elle müdahale edince hakem Mesut Say direk penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Murat’ın vuruşu kaleci Hüseyin’in eline çarpıp ağlarla buluştu. Bu pozisyonda kaleci Hüseyin sakatlık yaşayınca ilerleyen dakikalarda yerini takım arkadaşına bıraktı: 2-1.

İkinci yarının 4. Dakikasında Ercan, ikili mücadelede kendini tel örgülerde bularak omuzundan sakatlandı. Çağrılan ambulansla Yüreğir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ercan’ın omuzunun çıktığı öğrenildi.

Bu sakatlık oyunun 32 dakika sırmasına sebep oldu. Ercan’ın sakatlanmasına vesile olan Yunus sarı kartla cezalandırıldı. Yunus, ilerleyen dakikalarda bir sarı kart daha görünce çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı.

Sakatlık sonrası oyun yeniden başladı. 40. Dakikada Murat Yüreğir Devlet Hastanesi’ni 3-1 öne geçiren golü attı. 45. Dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Ruh Sağlığı kalecisi Yağsamet Karatosun yaptı, ancak kaleci dışarı çelmeyi başardı. Bu dakikada hakem Mesut Say, başka bir pozisyondan dolayı ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Bu kez atışı Oğuzhan yaparak topu ağlara gönderdi: 3-2.

Karşılaşmada başka gol olmayınca gülen taraf Yüreğir Devlet Hastanesi olarak, adını yarı finale yazdıran ikinci takım oldu. Yüreğir Devlet Hastanesi, yarı finalde Ceyhan Devlet Hastanesi-Adana Şehir Hastanesi Yetişkin Acil takımları arasında oynanacak olan maçın galibi ile karşılaşacak.  

KADROLAR

Yüreğir Devlet Hastanesi sahaya Coşkun Güven, Yılmaz Sarıgül, Mert Aydın, Coşkun Aykaç, Murat Vadi, İbrahim Aykaç, Mehmet Açma ve Erhan Cengiz ilk 8’i ile çıkarken, yedek kulübesinde ise Uğur Çopuroğlu, M. Emre Keleş, Eren Demir, Kanber Yavuz, Mehmet Açma, Arif Emre Şeker ve Mehmet Kaçmaz yer aldı.

Ruh Sağlığı ise sahaya Oğuzhan Erzin, Mehmet Doğan, Özgür Ekenel, Ahmet Güven, Ertuğrul Doğan, Rıdvan Durna, Yusuf Doğan, Yunus Emre Maviş, Hüseyin Taşar ve Yağsamet Karatosun ilk 8’i ile çıktı. Cem Yücetekin, Emircan Hatunoğlu, Hüseyin Taşar ve Celal Kızılkaya ise yedek kulübesinde yer alan isimler oldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.