ZAFER PARTİSİ ADANA HEYETİNDEN ŞIRNAK ÇIKARMASI

AYHAN BİNBOĞA; "ÖZ TÜRK YURDU ŞIRNAK’TAN SERDENGEÇENLERE SELAM OLSUN"

Siyaset Yayın: 26 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.04.2023 11:01:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Şırnak’a giden Zafer Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Binboğa; "Türk yurdunda bizleri tehdit edenlere inat, ülkenin her karış toprağını vatan bilen, kutsal kabul eden serdengeçtiler olarak buradayız" dedi.

Zafer Partisi genel Başkanı Ümit Özdağ HDP’li bir milletvekilinin; "Seni Gaziantep’te, Şırnak’ta çalıştırtmayacağız" sözlerine tepki olarak kalabalık bir heyetle birlikte partisinin Şırnak Milletvekili Adayı Mahmut Tatar’ın tanıtım toplantısına katıldı.

Heyette Adana’dan Zafer Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Binboğa, il yönetimi, milletvekili adayları, gençlik kolları başkanı ve çok sayıda partili yer aldı.

Şırnak programlarının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ayhan Binboğa; "Öz yurdumuzda bizi parya gören karanlık zihniyete haddini bildirmek adına bu ziyareti çok önemsiyorduk. Gittik ve gün boyu Sayın Genel Başkanımız ile önemli programlara imza attık. Esnaf ve vatandaş ziyaretleri yaptık. Şırnaklılar bizleri en güzel şekilde ağırladı ve uğurladılar. Kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Şırnak halkının yoğun ilgisinin kendilerini son derece memnun ettiğini vurgulayan Binboğa; "Bu ziyaret alelade yapılmış bir ziyaret değildir. Batıdaki, kuzeydeki, güneydeki illerde nasıl bir seçim çalışması yapmışsak güneydoğu ve doğu illerimizde de aynı şekilde bir seçim çalışmasına imza attık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içerisinde yer alan her karış toprak bizim için aynı derecede önemli ve kutsaldır. Bizler kutsal bildiğimiz konularda hassas insanlarız. Birileri bayrağa bir bez parçası olarak bakabilir bizim için uğrunda ölünecek kadar şerefli bir simgedir. Misak-ı Milli sınırların içerisinde yer alan her karış toprak da aynı bayrak gibi kutsaldır. Birilerinin bunu anlamasını beklemiyoruz ama saygı duymayana da saygı duymasını öğretiriz" dedi.

Zafer Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Binboğa bölge halkı tarafından coşkuyla karşılandıklarına da dikkat çekerek; "Vatandaşlarımız bizleri Ölürüm Türkiyem şarkısı ile karşıladılar. Şehir turu attığımızda aynı şarkı çalarken sokaklardan insanların can-ı gönülden eşlik ettiklerini gördük. Bu bize, Mustafa Kemal’in başkanlığında gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nde tam bağımsızlık anlayışı ile Milli Mücadele’nin nasıl yapılacağına dair alınan 10 maddenin birincisi olan o meşhur; 'Vatan; bölünmez bir bütündür, parçalanamaz' kararı bir kez daha hatırlattı" ifadelerini kullandı.

Başkan Binboğa sözlerini şöyle tamamladı; "Şırnak Türklerin öz yurdudur. Şırnak’tan, serdengeçenlere selam olsun. Bayrağımızın dalgalandığı yerde bizler için ne korku vardır, ne keder. Bu kutlu topraklarda, o kutsal bayrak altında doğduk ve öyle de öleceğiz. Zafer Partisi iktidarında bu ülkenin vatandaşları başları dik, gururla gezecek. Milletimize söz veriyoruz."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.