ADANA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNCE SUNULAN HİZMETLERE YOĞUN İLGİ

Gençlerimizin spor yapma alışkanlıklarını geliştirmek için Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce birçok proje ve etkinlik gençlerimizin hizmetine sunulmakta.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 20.09.2024 20:04:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Adana’nın gençlerini Türkiye yüzyılına hazırlamayı hedefleyen Adana Gençlik Merkezlerinin sunduğu bu hizmetler gençlerin yoğun ilgisini görüyor.

Bu bağlamda sadece Ağustos ayında gençlik merkezlerince 3 bin 643 faaliyet yapıldı, eğitim ve atölye çalışmalarından 1.350 gencimiz faydalandı. Günden güne üye sayısı artan gençlik merkezlerine 978 yeni üye girişi yapılarak toplam üye sayısı 82 bin 048 oldu.

Bununla birlikte gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla açılan spor okullarına 9 bin 933 gencimiz katıldı ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilk kez bu yıl uyguladığı ‘’Gençlik Merkezi Yaz Okulu’’ programından temmuz ve ağustos aylarında 2 bin 250 kişi yararlandı.

Yaz aylarında gerçekleştirilen ulusal kamplarda ise toplamda 864 gencimiz, doğa ve denizle buluştu. Sadece ağustos ayında ulusal kamplardan 224 kişi faydalandı. Medeniyet, Tarih ve Kültür Kampı programı kapsamında düzenlenen Çanakkale kampına ağustos ayında 114 gencimiz katılım sağladı.

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesiyle Çocuklar Küçük Yaşlardan İtibaren Yüzme Öğreniyor

Yüzme, hem sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçası hem de hayati bir beceridir. “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi;  Gençlik ve Spor Bakanlığımızca hayata geçirilen, çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığını, sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik kapsamlı bir çalışmadır. İlimizde de uygulanan proje dâhilinde portatif ve yarı olimpik yüzme havuzlarımızda ağustos ayında 3 bin 933 çocuğumuz yüzme eğitimi aldı.

Adanalı Gençler 5x5 Sokaklar Bizim Futbol Gençlik Kupası Projesiyle Hem Eğlendi Hem de Kıyasıya Mücadele Etti

Bakanlığımız ulusal projelerinden olan 5x5 Sokakla Bizim Futbol Gençlik Kupası, gençlerin aralarındaki iletişimi güçlendirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve spor yolu ile eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Bu kapsamda ilimiz ilçelerinden seçilen sporculardan oluşan takımların mahalle futbolu şeklinde turnuva müsabakaları gerçekleştirildi.

“2024 Hareketlilik Yılı Spor Etkinlikleri” kapsamında Real M1 Tepe AVM’de aileler ve çocuklara yönelik çeşitli branşlarda spor etkinlikleri ile “7’den 70’e Herkes İçin Spor Etkinliği” kapsamında ise atletizm tesislerimizde antrenörlerimiz tarafından vatandaşlarımıza sabah ve akşam saatlerinde regratif egzersizleri yaptırıldı.

Vali Köşger, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce Sunulan Hizmetler Geleceğimize Güç Katıyor”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bu faaliyetlerine yönelik bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, sporun yaygınlaştırılması ve gençlerin sporla buluşturulmasının ülkemizin geleceği için hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek “Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir toplumun yapı taşlarıdır. Sportif aktiviteler de sağlıklı bir yaşam tarzının temelini oluşturur. Sporun olumlu etkilerinin geniş kitlelere yayılması ülkemizin yarınları açısından büyük önem arz ediyor. İşte bu noktada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce sunulan bu güzel hizmetler geleceğimize güç katıyor.” dedi.

Devletimizin sağladığı imkânları gençlerimizin hizmetine sunmak için azami gayreti gösterdiklerini dile getiren Vali Köşger, “Çocuk ve gençlerimize sporu sevdirerek onları daha erken yaşlarından itibaren sportmen bireyler olarak yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu gaye doğrultusunda her geçen gün hayata geçirilen yeni projelerle spor altyapımızı güçlendiriyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvelerini almak bizleri mutlu ediyor. Öyle ki bu sene Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Taekwondo sporcumuz Nafia Kuş Aydın bronz, Paralimpik Oyunları'nda yine Taekwondo dalında sporcumuz Fatih Çelik gümüş madalya kazandı. Para Yüzme Sporcumuz Meryem Nur Tunuğ da 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katıldı. Bizler sporun her dalında nice Nafilar, nice Fatihler nice Meryemler yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla geleceğe güvenle bakan güçlü ve sosyal bir toplum olmak için gençlerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz. ” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.