ADANA’YA 10 MİLYAR TL’LİK DEV YATIRIM

Adana Karataş TDİOSB alanına (320 hektar) ait Yol, İçme Suyu, Atık Su, Yağmur Suyu, Elektrik Dağıtım Şebekesi, Çevre Aydınlatma ve Telekom Şebekesi Yapım işi ihalesi Ankara’da Tarım Bakanlığı himayesinde gerçekleştirildi. Altyapı yapımı işi 1 yıl içinde t

Ekonomi Yayın: 16 Ağustos 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.08.2024 12:31:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yapılan ihale hakkında bilgi veren Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, ‘’ Sera OSB’nin kurulması için verdiğimiz çabalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Bakanlığın yatırım onayının ardından hızla alt yapı ihalesini gerçekleştirdik. İhale komisyonu tarafından titizlikle yürütülen süreç sonunda Karataş’ta kuracağımız Tarıma Dayalı Sera OSB’nin alt yapı yapım işi 665,481,374.97 TL bedelle ihale edildi. Verimli tarım alanları ve doğal iklim koşullarıyla bereketin simgesi haline gelen Adana’nın, tarımsal potansiyelini daha da yukarılara taşımak amacıyla yürüttüğümüz çalışmaların ilk adımı olan alt yapı ihalesinin tamamlanması ile süreç daha da hızlı ilerleyecektir.

Üretimde bölgenin kalbi olacak Sera OSB’de 3500 kişinin üzerinde istihdam sağlanacak ve 75’i kadın istihdamına ayrılacaktır’’ dedi

SERA OSB'DE YILDA 100 BİN TON ÜRETİM SAĞLANACAK

ATO Başkanı Yücel Bayram, ‘’Faaliyete geçmesiyle yılda 100 bin ton sebze üretiminin gerçekleştirileceği Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin en büyük sera tarım üretim merkezi olacak. Adeta bacasız fabrika niteliğinde tarıma elverişsiz alanda topraksız tarım tekniği ile kuracağımız OSB ile yüksek teknolojili seraların yanında işleme, paketleme, depolama ve Ar-Ge tesislerinin yer alacağını ifade etmek isterim. Adana’mızın ve ülkemizin ekonomisine önemli düzeyde katkı sunacak olan Sera OSB’mizin bir an evvel faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje tamamlandığında Adana’nın tarımsal faaliyetlerine ve ekonomisine olumlu yönde katkı sunacaktır. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat alanlarında Sera OSB’nin faydalarını faaliyete başlamasıyla birlikte göreceğiz. Bu büyük yatırımın Adana’mıza kazandırılmasında başata Sn. Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen, Sn. Bakanlarımıza, milletvekillerimize ve Vali’mize iş dünyamız adına teşekkür ederim’ dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.