ALTINORAN'IN NEFES SERGİSİ SONA ERDİ

Herbiri bir müzik şöleni gibi geçen açılışların son sohbetinde Omar Faruk Tekbilek birbirinden farklı yaklaşık on neyin çıkardığı farklı sesleri konu ettiği bir workşop yapıldı. Ardından bir müzik şöleni ile açılışlar sona erdi.

Sanat Yayın: 24 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 24.10.2024 15:10:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ADANA- Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu tarafından 18 Ekim 2024 tarihinden bu yana gerçekleştirilen "Nefes" adılı fotoğraf, müzik ve edebiyat sergisi sona erdi.

"NEFES" İÇİN ADANA'YA TEŞEKKÜR

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Sebahattin Haluk Uygur, "10 yıldır "Adana'ya Güç Verenler" ismiyle yürüttüğümüz üst projenin bir parçası olarak, iki yıldır emek vererek hazırladığımız, dünyanın en önemli ney sanatçılarından biri olan Omar Faruk Tekbilek''in yaşamını fotografik monografi bakışıyla anlatan Nefes / Breath isimli projemizi, 18 Ekim 2024'den itibaren yaptığımız 5 açılışla  bitirdik" dedi.

Tıp doktoru, fotoğrafçı ve müzisyen Prof. Dr: Ünal Zorludemir de, "Açılışlarda fotograf ve müzik ile ilgili konuştuk, felsefik alanlara girip tartıştık, müzik dinledik, fotograflar izledik. Tarihe, "Nefes/ Breath" isimli Türkçe-İngilizce güzel bir kitap, en az 5 sergi daha açılabilecek yüzlerce fotograf bıraktık. Nefes etkinliği Adana için daha önce görülmedik, ülkemiz için de örnek olabileceğini düşündüğümüz bir şölen oldu. Bize bu projede yardım eden arkadaşlarımıza, etkinliklerimize katılarak bizleri onurlandıran tüm Adana'ya teşekkür ederiz. Bu proje için elele verip, maddi ve manevi desteği veren Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi ile Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği'ne minnettarlığımızı sunarız. Onlar olmasaydı biz bunu başaramazdık" şeklinde konuştu.

Udi Feyyaz Gül ve  Orhan Karaoğu, ney ile Omar Faruk Tekbilek ve darbuka ile de Murat Tekbilek'in eşlik ettiği konserde Mustafa Şimşek Türk Sanat Müziği'nden eserler okudu.

Daha sonra Baba Omar Faruk Tekbilek ile oğlu Murat Tekbilek 10 dakika süren bir darbuka atışması gerçekleştirdiler. Darbuka atışmasının tamamlanmasından sonra anne Suzan Tekbilek oğlu Murat ile eşi Omar Faruk Tekbilek'e uzun süre sarılarak teşekkür etti.

Soru ve cevaplar bölümünde, kendine yöneltilen  "Doğu ve Batı müziği arasında olan yaptığınız müziğe ne ad veriyorsunuz" şeklindeki soruya ise Omar Faruk Tekbilek,"Anadolu ağırlıklı Akdeniz Müziği" şeklinde cevap verdi.

Sergin 5. gün açılışına Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan, Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Tumiçin de katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.