“ATÜ de çöplükten rahatsız”

Tertip Komitesi ATÜ Rektörü Prof. Dr. Tümay’a ziyaret etti.

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 08.07.2023 08:53:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Pazar günü saat 17’de çöplük karşısında yapılacak programı organize eden dernek başkanları,  Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay’ ı makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.

Dernek başkanları ile aynı fikirde olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Tümay, kendilerinin de çöplükten rahatsız olduklarını ifade etti.

Çöplüğün hemen karşısında Türkiye’den ve dünyadan birçok gencin gelerek eğitim gördüğü bir yerde gençlerin nefes alamadığını ve odalarının penceresini açamadıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Tümay, “Dışardan gelen misafirlerimize ve heyetlere karşı bu çirkinlikle inanın mahcup oluyoruz. Girişiminizi destekliyoruz. Bu çabaların başarıya ulaşmasından en çok biz mutlu olacağız. İnşallah gayretleriniz amacına ulaşır” şeklinde konuşarak destek verdi.

Üniversite yönetimi olarak kendilerinin de YÖK ve Milli Eğitim camiasında dile getirip çözüm bulunmasını talep ettiklerini hatırlatan ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, milletvekillerinin de konuya hakim olduklarını belirterek, “İnşallah sizlerin bu gayretleriyle bakanlık düzeyinde olaya sahip çıkılır veya bu sıkıntı Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilirse inanıyorum ki kısa zamanda çözülür ve çocuklarımız, sağlıklı, temiz ve güzel bir çevrede geleceğe hazırlanırlar” diyerek fikirlerini beyan etti.

“MAĞDURİYET DİLE GETİRİLECEK”

Tertip Heyeti Başkanı ve Sarıçam Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehmi Kekilli de, Rektör Prof. Dr. Tümay’a konuya duyarlılığı ve çözüm için gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Amaçlarının Pazar (yarın) günü de halkı bir araya getirerek seslerini duyurup bu sıkıntının çözümüne katkı sağlamak istediklerini belirten Başkan Kekilli, binlerce vatandaşın mağduriyetinin dile getirileceğini ifade etti.

“UTANÇ VERİCİ BİR DURUM”

Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Yusuf Özer ise rektörlüğün de aynı yöndeki çalışma ve gayretlerini takdir ettiğini belirterek, “Bu üniversitenin ismi, rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ismidir. Bu ismin olduğu bir üniversitenin çöplük karşısında olması her şeyden önce çok ayıptır. Üniversite ve çöplük yan yana olamaz. Biz ülke olarak geleceğimizi, gençlerimizi çöplük karşısında eğitime mecbur eden bir yapıda olamayız. Bu durum şehrimiz için de utanç verici bir durumdur. Bu pazar Sarıçam halkı bu soruna sahip çıkacak ve güçlü bir sesle çözüm iradesini yukarıya taşıyacaktır” diye konuştu.

Ziyarete, Sarıçam Yardımlaşma Derneği ve Adana Aydınlar Ocağı Derneği yanı sıra, DÜNGİAD Başkanı Bilal Abeş Gür ve Sarıçam Yörükleri Derneği Başkanı Orhan Göbekli ve Sarıçam Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Şahin Temel Üstok da  katıldı. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.