BAYRAKTAR: TEKNOFEST DEĞİŞİMDİR!

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Adana'da ilk kez düzenlenen etkinlikle ilgili değerlendirmede bulundu.

Gündem Yayın: 02 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 02.10.2024 15:02:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

TEKNOFEST'in sadece festival değil, aynı zamanda çocukların geleceğine şekil veren, daha güvenli, huzurlu ve müreffeh bir dünyayı amaçlayan bir 'gençlik hareketi olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Adana'da ilk kez düzenlenen etkinlikle ilgili değerlendirmede bulundu. 

TEKNOFEST'in Akdeniz'in merkezi Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda muhteşem bir coşkuyla kapılarını millete açtığını kaydeden Bayraktar, "Bu yıl 1 milyon 600 binden fazla gencimiz yarışmalarımıza başvurmuştu. Yarışmaların büyük bir kısmı tamamlandı.

Artık 50 farklı kategoride yapılan yarışmaların birkaçı devam ediyor. 25 farklı yarışmanın büyük bir kısmı Antalya'da gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

"21 ÜLKEYE İHRACAT YAPAN VAR"
2018 yılından bu yana 27 farklı şehirde teknoloji yarışmaları düzenlediklerinin altını çizen Bayraktar, "81 ilimizden, 120 ülkeden konuk ve katılımcılarımız oldu. Gençlerimizin teknolojiye duyduğu ilgiyi her defasında bir adım öteye taşıdık. Binlerce proje ürettik. Şimdiye kadar Teknofest'ten çıkan 150'den fazla girişim, teknoloji şirketi kurdu. Aralarında 21 ülkeye ihracat yapan da var, milyonlarca liralık yatırım alan da. Geliştirdikleri uçuş kartlarıyla askeri standartlardaki testleri geçen bir girişimcimiz dahi bulunuyor" diye konuştu.


Adana'nın meşhur kebabını takım adı olarak seçen '1,5 Adana' takımın varlığından bahseden Bayraktar, "Bugün roketten savaşan İHA’ya, su altından tarıma, hidromobilden insanlık yararına teknolojilere kadar 9 farklı alanda mücadele eden, 200 kişilik kocaman bir aile oldular. Büyüdükçe geliştiler ve dünya çapında şampiyonluklar kazanarak göğsümüzü kabarttılar. Geride kalan 7 yılda, kardeş coğrafyamız Azerbaycan’a kadar uzanan 10 farklı Teknofest’i başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda KKTC, Türk Dünyası, dost ve kardeş coğrafyalarda Teknofest düzenleyerek bu hareketi daha da genişletmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuşarak, ana teması yapay zeka olan Teknofest Akdeniz'de 50 farklı teknoloji yarışmasının bulunduğunu söyledi.

"TOPLAMDA 10 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADIK"
Aralarında Nükleer Enerji Teknolojileri, Kuantum Hackathon, Finansal Teknolojiler, Büyük Dil Modelleri, Hava Savunma Sistemleri ve Blokzincir gibi temaların bulunduğu 11 yeni yarışmanın bulunduğunu belirten Selçuk Bayraktar, "Bu yıl bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık. 2024’te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarımıza başvurdu. 2018’den bu yana yarışmalarımıza başvuru sayısı 4 milyonu buldu. Toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Teknofest’i hayata geçiren T3 Vakfı’ndaki ekip arkadaşlarıma, gönüllülerimize, paydaşlarımıza, yarışmalara katılan genç kardeşlerime, ülkemizin her bir köşesinden ve dünyanın farklı noktalarından gelerek heyecanımıza ortak olan, dualarını esirgemeyerek bizlere destek veren aziz milletimize şükranlarımı iletiyorum" dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.