BİLGİÇ, “ADANA, BEREKETLİ TOPRAKLARIYLA TÜRKİYE TARIMININ KALBİ”

‘Çukurova Tarım Zirvesi’ öncesi konuşan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Adana’nın sadece mutfağıyla değil, bereketli topraklarıyla da Türkiye tarımının kalbi niteliğinde olduğunu söyledi.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2024 13:15:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivali kapsamında düzenlenen ‘Çukurova Tarım Zirvesi’ öncesi konuşan Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Adana’nın sadece mutfağıyla değil, bereketli topraklarıyla da Türkiye tarımının kalbi niteliğinde olduğunu söyledi.

Bu toprakların binlerce yıldır insanlığa besin sağladığını, medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve tarih boyunca tarım ve sanayinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Başkan Bilgiç, “Bizler de bu köklü mirası sürdürme, hatta daha da ileriye taşıma sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

“ÜRÜNLERİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK ZORUNDAYIZ”

Günümüz dünyasında tarımın sadece toprağı işlemekle sınırlı bir sektör olmadığının altını çizen Bilgiç, küresel ekonomik dinamiklerle yakından bağlantılı bir hale geldiğini söyledi. Sürdürülebilir tarım uygulamaları, gıda güvenliği ve iklim değişikliğine karşı alınacak önlemlerin artık hepimizin ortak konusu ve sorumluluğu haline geldiğine vurgu yapan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Tarımın ekonomimize olan katkısından bahsetmeden geçmek olmaz. Adana, birçok stratejik ürünün üretimiyle hem Türkiye’nin hem de dünya tarımının önemli aktörlerinden birisidir. Ancak, sadece üretmek yetmez; inovatif tarım teknolojileri ve sürdürülebilir yöntemlerle bu ürünleri en verimli şekilde değerlendirmek zorundayız. Böylece hem yerel kalkınmayı desteklemiş oluruz hem de küresel rekabette güçlü bir konum elde ederiz” şeklinde konuşarak Adana’nın üretimden işlemesinden tüketiciye kadar olan tüm aşamalarda başarı göstererek ülkeye marka ürünler kazandırdığını kaydetti.

Adana Ticaret Borsası’nın 1913 yılında kurulduğuna da dikkat çeken Başkan Şahin Bilgiç, “Borsa olarak çiftçimize, sanayicimize ve tüm üyelerimize her anlamda destek olma gayreti içerisindeyiz. Tarımsal üretimi arttırırken aynı zamanda çevreye duyarlı ve sürdürülebilir modeller geliştirmek, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Bu bağlamda, yerel ekonomiyi güçlendiren, küresel değişimlere ayak uyduran ve geleceği öngören çalışmalar yapmak önceliğimizdir” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.